Offertförfrågan

Kundintervju Turkiet

Torbjörn på Balkongen med Sueno Golf i bakgrunden.

Hej Torbjörn
Roligt att du vill ställa upp på en intervju, hur ofta reser du på golfresor?

Hej!
I normala fall brukar jag åka på två golfresor om året, men i dessa tider har det inte blivit någon resa i år. Jag var anmäld till en golfresa i våras till Portugal men den blev inställd pga pandemin, nu ser jag framemot en golfresa till Bulgarien i höst som jag hoppas och tror kommer att bli av!

Vilka golfanläggningar har du besökt utanför Turkiet?

Jag började att spela golf för ca 10 år sedan och har varit runt i världen och bl.a besökt dessa anläggningar;

 

Och vilka golfanläggningar i Turkiet?

Jag har besökt Turkiet och Belek för golfresor sedan 2011 och jag har hunnit med många av de bästa anläggningar där. Det som är bra med Belek är deras exklusiva hotell, bra mat och golfbanor i nära eller direkt anslutning och som oftast är banorna i mycket god kondition. Turkiet är perfekt att besöka under de månaderna då det inte lämpar sig för golf här hemma i Sverige. Att det är All Inclusive som gäller på anläggningarna här – gör det hela till ett prisvänligt och smidigt alternativ. I Belek har jag besökt följande anläggningar;

 

Hur var ditt senaste besök i Turkiet och vilken anläggning besökte du?

Under mitt senaste besök i Belek så bodde vi på Lykia World med 5 rundor golf på Lykia Links. Boendet är tyvärr inget vidare, rummen är helt ok men hotellet är i behov av renovering, vilket de iofs har påbörjat men det var en del arbete kvar. Maten var sådär under vårt besök men det positiva var att vi kunde äta både frukost, lunch och middag i klubbhuset och inte behövde gå hela vägen bort till huvudrestaurangen på hotellet. Hotellet är stort med närmare 500 rum och tar även emot badgäster.

Golfbanan Lykia Links är däremot helt fantastisk, mycket trevlig golfbana där flera av hålen går längst med havet och vinden gör sig ständigt påmind. Bra och utmanande hål med generösa landningsytor men är du tillräckligt sned och lång för att nå ruffen är det bästa att ladda om! Bra och svåra greener med mycket onduleringar och med många olika tee möjligheter är detta en bana som jag inte tröttnar på i första taget!

I det stor hela så tror jag att Lykia kommer att bli en bra anläggning (när de är färdiga med renoveringen) för gruppresor med närheten till golfen och bra träningsområden.

Året dessförinnan besökte vi Gloria Verde, som är ett riktigt bra hotell med mycket trevlig personal, superb mat och 45 trevliga och utmanade hål. Golfbanan nås efter en kortare Shuttle om ca tre minuter (går att promenera genom golfbanan för att nå klubbhuset men blir lite långt om man släpar på klubbor mm). Hela anläggningen är gedigen och mycket fräsch som erbjuder ett riktigt bra och rymligt Spa och efter avslutad golf är det väldigt trevligt att ta sig ned till piren och beachrestaurangen. Här får du se maten tillagas ihop med något svalkande innan det är dags att njuta av den nylagade rätten. Gloria erbjuder även mycket bra träningsområden – både för uppvärmning och för träning mellan varven.

Vilken är den bästa anläggningen och banan enligt dig?

Som komplett anläggning skulle jag säga Montgomerie Maxx Royal med superlyxigt boende och en bana som är helt fantastisk. Banan som kan spelas olika lång beroende på val av tee erbjuder roliga och ibland tuffa utmaningar på ett varierande sätt och här spelar du med All Inclusive på golfbanan – vilket är en trevlig idé, Greenfee All Inclusive helt enkelt!

Lista din topp 5 lista är du snäll!

  1. Sultan
  2. Carya 
  3. Montgomerie
  4. Lykia Links
  5. Nobilis

 

Hur är livet i Belek utanför golfen?

Livet utanför anläggningarna är inget vidare om jag ska vara ärlig men Belek och grannstaden Kadriye är mindre turiststäder som erbjuder restauranger, caféer och shopping. Affärerna som du hittar här säljer kopior av en mängd kända varumärken, du hittar bl.a. kläder, elektronik, väskor, plånböcker mm. Under tiden som du och butikspersonalen njuter av en kopp te ska du passa på att pruta, ibland ner till nästan hälften av utgångspriset.

Under de senaste åren har det byggts upp ett nöjesfält vid infarten till golfanläggningarna som heter ”Land of Legends”. Det kan vara ett trevligt utflyktsmål, i övrigt tror jag att det är till de större städerna i området som man ska bege sig till, som Antalya eller Alanya.

Vad har du för tips till våra resenärer som funderar eller ska åka till Belek för första gången?

  • Du kan antingen ta dig till Belek via en mellanlandning i Istanbul (vilket tar lite längre tid men är också billigare) eller så flyger du direktflyg från Arlanda – Antalya.
  • Transfer från Flygplatsen i Antalya till de olika anläggningarna i Belek tar ca 30 – 40 minuter.
  • Under tidiga mornar och kvällar kan det vara lite kyligt så packa ned en fodrad tröja eller jacka som du svingar fritt i.
  • Även om det är All Inclusive anläggningar som gäller här tycker jag att det är skönt att ha lite kontanter till hands. Bra att använda när det är dags att köpa polletter, hyra vagn eller köpa en kopp kaffe längs med banan. Det bästa är att växla till sig lite €uros och använda den valutan – dels föredrar personalen på plats €uro och du har lättare att förstå vad du bör få tillbaka i växelväg om du inte har jämna pengar (vilket är att föredra) – undvik att få tillbaka växel i turkiska valutan Lira.
  • Ta med badkläder – oavsett vilken säsong du åker. Är det behagligt väder är de milslånga fina stränderna välkomnande efter avslutad golf och tro mig, du vill inte missa dessa Spa möjligheter som erbjuds här!

 

Vad står på Bucketlisten, vart skulle du vilja åka på nästa golfresa?

Självklart ser jag framemot höstens golfresa till Bulgarien och Thracian Cliff men annars står det nog mellan Irland och England?

Eller Grekland och Costa Navarino! 

Tack för pratstunden Torbjörn och välkomna tillbaka!

Torbjörn Junker | Herrljunga Gk | 16 hcp