Offertförfrågan

Rekresa – Stefans besök på Franska Rivieran

Rekresa – Stefans besök på Franska Rivieran

Under de sista dagarna i februari åkte jag till franska Rivieran och mötte våren. Målet med resan var att förkovra mig i destinationen vad det gäller främst hotellen men även golfbanorna. Då jag tillbringat många somrar i området (familjen har en lägenhet i byn Le Lavandou) men främst på stränderna men även spelat vissa golfbanor blev det ett ypperligt tillfälle. Under resan passade jag på att besöka populära anläggningar som Château de la Begude, Saint Endreol, L´Esterel och Sainte Maxime.

Valbonne

Château de la Begude med sina fyra stjärnor erbjuder ett mysigt litet (44 rum med olika stilar) hotell mitt på golfbanan. Gamla bilder skvallrar om att slottet (Château betyder just slott på franska) varit aktivt inom jordbruket. Nu är det golf som gäller och du har en fullsorterad shop, bra träningsområde och mysig restaurang men utmärkelse i Michelinguiden. Anläggningens närmsta bana ligger precis utanför dörren med banan som heter Opio Valbonne, banan erbjuder en bra kombination av tekniskt och ”bomba på” hål, Par 72 och 5384m. Med en transfer på ca 10 minuter når vi anläggningens andra bana Grande Bastide som är en lite längre bana som erbjuder en trevlig variation på hålen och mer vatten än föregående bana, Par 72 och 5929m.

Efter avslutad rond och samtal med klubbchefen styrde jag min snabba Fiat 500 mot Saint-Raphaël och L´Esterel Golf. Denna golfbana är ritad av ingen mindre än Robert Trent Jones Snr och det märks, vilken läcker design och golfbana, fantastisk! Banan spelas ganska kort (knappt 5600m från vit tee) men erbjuder många tuffa utmaningar. Med hotellet endast en chip från första tee är detta en grym anläggning och dessutom finns det ett litet centra (mellan hål 6 och 7) där du kan handla/fika det du behöver för stunden.

Boende bland vingårdarna

Äventyret fortsatte till Saint Endreol och deras anläggning som består av en hel kulle, här finns det fyra olika lägenhet/hus-områden, hotell, mässhall, Spa och konferenssal samt klubbhus med tillhörande golfbana. Här bodde jag på hotellet och rummet var stort och trivsamt, kvällen tillbringade jag på anläggningens fina Spa. Är ni många som reser rekommenderar jag att hyra lägenhet/hus beroende på antalet, dessa är superfina och fullt utrustade med allt man kan tänkas behöva. Banan ligger fint på bergstoppen och slingrar sig fram mellan kullarna. Banan erbjuder några smala hål så det gäller att tänka till lite innan man peggar upp bollen, Par 72 och 5314m.

De sista dagarna av min rekresa övernattade jag i familjens lägenhet och med närheten till Saint Maxime tillbringade jag en hel del tid här för spel. Även denna golfbanan ligger högt upp i bergen, bakom staden med en fantastisk utsikt över medelhavet. Banan går upp och ned och de sista 9 hålen är det obligatoriskt med golfbil (här fanns förr en hiss! mellan två hål). Banan lockar dig att använda drivern men ett klokare beslut är nog att låta bli, i alla fall emellanåt. Par 72, 6023m.

Bonjour

Allt som allt tycker jag att Frankrike är en perfekt golfdestination, nära, trevligt, bra golfväder och fantastiska golfbanor och natur men även närhet till de mysiga gränderna som är fulla med liv och erbjuder fantastisk mat och dryck på restauranger och barer. Mitt tips för att komma väl överens med fransoserna är att öppna med att hälsa på franska och fråga om de kan hjälpa dig vidare på engelska, då kommer du garanterat bli trevligt bemött.

Franska Rivieran är det perfekta resmålet för härliga weekends!

Vid pennan / Stefan

Stefan besöker franska rivieran under våren 2017.