Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Golfbanans omdömen

Inga omdömen hittills

Lämna omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

St Andrews Links

St Andrews Old course med den världsberömda The Swilcan Bridge.

St Andrews Links

Golfanläggningen St Andrews Links, är samlingsnamnet för de sju golfbanorna i St Andrews stad och det finns ytterligare ett trettiotal i grevskapet Fife. Bland dessa 30 golfbanor är de flesta både tillgängliga för gemene man, spelvärda och är belägna inom 45 minuter ifrån St Andrews, vilket gör staden till en perfekt utgångspunkt, då det både finns bra med hotell och restauranger.

Att området andas historia är det inget snack om, här spelades det golf redan på 1400-talet och traditioner som att klubbhuset bara är öppet för klubbens medlemmar och gäster samt att Old Course är stängt för spel på söndagar – och öppnas upp för allmänhetens promenader står fasta. Regnar det här så spelar man golf ändå men vill man vila golfmusklerna för en dag finns här en mängd trevliga aktiviteter att hitta på. Många väljer att besöka den trevliga hamnen och stranden i St Andrews, utforska Katedralen eller lär sig mer om Skottlands nationaldryck Wisky eller brygg din egna gin. Har du inte tröttnat på golf så är ett måste att besöka Golf Museum och R&A för att lära dig mer om golfens rötter och utrustningens utveckling.

St Andrews Links Trust, stiftelsen som basar över de sju golfbanorna i St Andrews stad består av bland annat;

St Andrews Old Course

Behöver antagligen ingen närmare presentation men banan är den äldsta och mest ikoniska av dem alla! Med sin historia och alla mästerskap som spelats här genom tiderna så är banan fortfarande öppen för alla.

St Andrews Old Course
1400 | Old Tom Moris | Blå tee 5748m | Par 72

St Andrews New Course

New Course är den andra banan i det som kallas ”The Home of Golf” och byggdes av Tom Morris 1895. För att skilja den från sin närmaste granne Old Course fick det fantasifulla namnet New Course. Med böljande fairways och utmanande greener är New Course en klassiker bland Skottlands Links banor.

St Andrews New Course
1895 | Tom Morris | Blå tee 5726m | Par 71

St Andrews Jubilee Course

Jubilee Course är den tredje av mästerskapsbanorna i ”The Home of Golf”. Banan anses av många vara den mest utmanande av banorna. Den byggdes 1897 och var ursprungligen avsedd att användas av damer och nybörjare. Men med sitt utmärkta läge mellan New Course och havet, omvandlades Jubilee till en mästerskapsbana 1988.

St Andrews Jubilee Course
1897 | John Angus | Blå tee 5782m | Par 72

St Andrews Castle Course

Det senaste tillskottet till St Andrews Links är The Castle Course som öppnade 2008. Detta är den sjunde banan i ”The Home of Golf”. The Castle Course ligger cirka 10 minuter från St Andrews på en höjd vilket ger spektakulära vyer över havet och St Andrews.

St Andrews Castle Course
1897 | David McLay Kidd | Gul tee 5782m | Par 71

Samt Eden, Strathyrum – och Balgove course.

The Himalayas

I direkt anslutning till gästernas klubbhus, där New och Jubilee Course börjar, finns ett härligt kuperat markområde som kallas för The Himalayas. Här ligger The Ladies Putting Club, grundad 1867, och banan som sammanslutningen huserar på är helt enkelt världens roligaste puttningsbana. Varje onsdag läggs en ny 18-hålsbana ut bland kullarna och här är alla välkomna. Extra populärt är det givetvis under helger, då både unga och gamla har roligt tillsammans.

För att spela och uppleva dessa historiska golfbanor rekommenderar vi vårat golfpaket i Skottland med boende på Hazelbank Guest House ihop med spel på de bästa golfbanorna i området, som St Andrews, Kingsbarns, Crail Golfing Society och Carnoustie.

Hotell i närheten

Hazelbank Hotel

Hazelbank Hotel Hazelbank Hotel ligger med bra läge i St… Läs mer

Fler bilder

Video