Offertförfrågan

Studiebesök Mallorca

Christoffer rekar hotell och golfbanor på Mallorca

Studiebesök Mallorca 4-7 december 2022

Längesedan jag var ute på studieresa så jag passade på under första helgen i december när vi har något mindre att göra på kontoret. Denna gång bar det av till Mallorca. På Mallorca var jag för 10 år sedan men inte i jobbet utan som ”turist” en vecka i Alcudia. Lite skralt med direktflyg i december från Göteborg så jag valde att flyga med Swiss Airlines via Zürich vilket funkade kanonbra.

Jag landade utsatt tid och gick direkt till hyrbilsdisken för att sedan köra mot första stoppet, Son Gual cirka 15 minuter från flygplatsen. Jag visste att banan skulle vara bra men blir ändå förvånad över den fina kondiaton som erbjuds i december med ett par veckor av hård nederbörd. I stort sett alla 18-hål på Son Gual erbjuder en riktigt bra layout och hela anläggningen ”andas” kvalitet rakt igenom. Banan ritades av tysken Thomas Himmel och mäter 5983 meter från gul tee. 

Christoofer besöker Son Gual på Mallorca.

Efter mitt besök på Son Gual kör jag vidare norr ut mot Pula Golf Resort där jag ska spendera första natten. Pula Golf Resort ligger strax ovanför den populära badorten Cala Millor. Pula ligger naturskönt i ett lugnt område omgivet av lummiga kullar och Pinjeträd. Från klubbhuset som också inhyser hotellet har man fina vyer mot Cala Millor och havet. Pula erbjuder i dagsläget 24 Suiter/dubbelrum men håller på att bygga ut och kommer under en snart framtid att erbjuda 31 Suiter/dubbelrum samt Spa och Gym. Banan har stått värd för ett par större tävlingar med spelare som Garcia, Jimenez, Darren Clark, med flera. 

Pula golf på Mallorca.

Nästa dag kör jag vidare mot ”byn” Porto Cristo, ligger cirka 30 minuter från Pula precis vid havet. Porto Cristo är absolut värt ett besök om du befinner dig i området. Här finns flera mysiga restauranger samt en fin strand mitt i centrum. I området kring Pula ligger flera banor, totalt sett finns det fyra golfbanor här. Pula, Son Servera, Canyamel och Capdepera. Det är bara Pula som erbjuder boende i precis anslutning till golfbanan men övriga banor passar fint som komplement till Pula. Att ha Pula som utgångspunkt men komplettera med spel på Son Servera samt Capdepera är en bra kombination tycker jag.

Sandstrand och hav på underbara Mallorca.

Jag lämnar Pula och Porto Cristo och kör vidare mot Alcudia (klassisk charterort) med siktet inställt på en av toppbanorna på ön, Alcanada. Alcanada ägs av familjen Porsche och de märks att de har investerat mycket i denna klubb. Här precis som på Son Gual andas de kvalitet direkt när du kör igenom grindarna. De första hålen går från klubbhuset upp mot bergen för att sedan vända ner i slutningen mot havet. Vyerna från flera utav hålen men speciellt från tee 7, 11 och 13 är magisk. Konditionen på denna bana i december är lika bra som en fin bana i Sverige under sommaren.  

Alcanada Golf på Mallorca är ritad av Robert Trent Jones, en riktig mästerskapsbana.

Efter en rundtur på banan kör jag vidare mot Palma och min andra natt som ska spenderas på Hotel Isla Mallorca. Ett hotell som vi jobbar en del med för kunder som vill bo med bra utgångläge för att utforska staden. Hotellet ligger som sagt bra till och efter incheckning tar jag en promenad in till shoppinggatorna i Palma, tar inte mer än cirka 20 minuter längst Marinan. Hotellet erbjuder ett par olika rumskategorier, alla rum håller bra kvalitet med några av dem är rätt små så ska du bo här så hjälper vi dig så att du slipper de allra mista rummen. Isla Mallorca Hotel & Spa erbjuder som namnen avslöjar ett fint Spa samt gym. Entrén till Spa-avdelningen ingår inte som gäst utan du får betala en blygsam summa av 9 euro för 90 minuters vistelse.

Palma i skymning.

Efter en väl tilltagen frukost checkar jag ut och kör mot Son Antem Golf Resort.
Son Antem ligger cirka 25 minuter från Palma och erbjuder två golfbanor i West och East Course. Här finns också boende på hotell och på Marriott Vacation Club. Hotellet är för tillfället stängt och håller på att renoveras. Be Live Hotel har drivit hotellet de senaste åren men från och med 2022 kommer Marriott ta över driften, Marriott driver för närvarande Marriott Vacation Club på Son Antem där du har möjlighet att bo i radhus. Son Antem erbjuder också fina träningsområden med en stor cirkelformad range samt närspelområden, perfekt för grupper.

Vidare från Son Antem till Golf Maioris, en snabb titt uppe vid klubbhuset bara. Det är tävling på Maioris idag så jag har ingen möjlighet att komma ut på banan. Jag väljer i stället att köra vidare till Golf Park Puntiro som ligger nära Son Gual. Puntiro är absolut en bra bana men har haft lite problem med att ”komma igång” igen efter Corona och skulle behöva lite mer kärlek vad gäller kondition. Layouten är de inget fel på och även här får man en hel del fina vyer över omgivningarna. Puntiro är designad av Jack Nicklaus team vilket ofta innebär flera vattenhinder samt stor bunkerområden. Sista besöket för denna dag blir T-Club fördetta Poniente. Detta är Mallorcas ”senaste” bana och tillhör en av de bättre på ön. Känslan att denna klubb är exklusive märks direkt när du kör upp mot klubbhuset. Allt är välskött och banan ser riktigt fint ut. Hoppas få möjlighet att spela här nästa gång jag är på besök.

Arabella Golf på Mallorca består av de tre golfbanorna Son Muntaner, Son Vida och Son Quint.

Tredje och sista natten spenderas på Hotel Sheraton Arabella som ligger uppe vid Arabella Golf på ”kullen” ovanför Palma. Denna golfanläggning består av tre banor samt två hotell. Dels Sheraton Arabella men också mycket fina Castillo Hotel Son Vida. Banorna som heter Son Muntaner, Son Vida och Son Quint ligger bara en kort shuttle från de båda hotellen, till Son Vida kan du till och med gå från Sheraton Arabella hotellet. Båda hotellen håller riktigt hög klass, Sheraton Arabella är barnvänligt medans Castillo Hotel Son Vida är ett hotell för endast vuxna. Oavsett vilket hotell du väljer kommer du inte bli besviken. Vyerna från terrassen på Castillo är bland de mäktigaste jag sett från ett hotell. Golfbanorna inom Arabella Golf är också riktigt bra med ”flaggskeppet” Son Muntaner som tillhör de bättre på Mallorca. Alla tre banor har egna klubbhus som enkelt nås fria Shuttleservice som ingår som gäst på båda hotellen.   

Sheraton Arabella och Castillo Hotel Son Vida har tre golfbanor på anläggningen, dessa är Son Muntaner, Son Vida och Son Quint.

Vid pennan / Christoffer Kratz