Webbplatsen använder cookies för att förbättra upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att cookies används. Läs mer om cookies här.
OK
Offertförfrågan

Kundintervju Portugal

Praia d’el Rey är en fantastisk resort en dryg timma norr om Lissabon. Hotellet ligger med ett magnifikt läge precis vid Atlanten och intill ligger de två banorna, Praia d’el Rey och West Cliffs som båda håller mycket hög klass. Banorna är ganska olika, den äldre av dem, Praia d’el Rey är en mix av links och parkgolf med härliga vyer över Atlanten. Inte speciellt lång men ändå en rejäl utmaning, speciellt om det blåser lite. Det senaste tillskottet West Cliffs är en tuff bana där det verkligen gäller att hålla tungan rätt i munnen.

Inge Andersson med sina vänner har precis kommit hem och jag har precis avlutat ett telefonsamtal om hur dom haft det under deras besök.

Hej Inge,
Roligt att du vill ställa upp på en intervju, hur ofta reser du på golfresor?

Dom senaste åren har det blivit fyra stycken golfresor om året, två till Thailand och två inom Europa.
Till Thailand åker jag själv och träffar mina vänner som bor där och till Europa blir det med golfgubbarna här hemma. Vi är ett gäng på 12–16 gubbar som tycker om att komma ut och se oss omkring. Vi snittar kanske 12 stycken på våra resor. Tyvärr blev dom fyra resorna i år bara två pga covid-19. Resan i maj till Portugal (Robinson Club) och jul/nyårs-resan till Thailand blev inställda. jag ska försöka ta igen detta när allt lugnat ned sig!

Vilka golfanläggningar har du besökt tidigare?

Jag har besökt en hel del anläggningar. Under dom senaste åren har vi varit mest i Turkiet och Portugal. I Turkiet har vi bott på Voyage/Sueno/Sirene och i Portugal på Robinson Club samt Praia del Rey. Utöver det har jag bott på några i Spanien/Italien/Österrike. I Thailand som är det land jag spelat mest banor förutom Sverige har jag dock bara bott på en resort. Sir James Resort i naturreservatet Khao Yai – kan varmt rekommenderas om man söker bra golf/boende och inte är i behov att något nattliv!

Hur var ditt senaste besök i Portugal och vilken anläggning besökte du?

Senast nu i september 2020 var vi 6 stycken personer som besökte Praia del Rey. Vi bodde för första gången i jättefina lägenheter på The Beachfront  som var ett mycket bra ställe. Vi har tidigare bott både i andra lägenheter och radhus i området. Marriott Hotellet är enda ställer vi inte bott i utan där har vi bara ätit frukost o middag. Oavsett vilket boende man väljer så är det toppklass på allt. Golfen spelade vi på Praia del Rey (3rundor) och West Cliff (2 rundor). Båda var i bra skick med litet övertag för West Cliff, värt att notera att West Cliff är en svår golfbana. Mitt råd är att spela den en tee längre fram än vad man brukar. Banan är byggd i ett ”wasteland” så träffar man inte fairway så är det hopplöst att hitta bollarna. Det gick några bollar för oss på dom två rundorna….:) Praia banan upplevs inte som alls lika svår men ögat ljuger skulle jag vilja säga. Den är svårscorad på ett helt annat sätt än West Cliff. Här kan man på många hål slå ganska snett utan att bollen förvinner men när scoren räknas samman så har man ändå slagit alldeles för många slag. Trösten är att man har haft mycket ”ögongodis” på rundan. Banan ligger ju väldigt vackert samt är mycket omväxlande.

Hur är livet i det här fallet på Praia del Rey utanför golfen?

Vi hade en golf fri dag som vi utnyttjade på bästa sätt genom att ta hyrbilarna och besökte staden Obidos under några timmar. Obidos är en mycket trevlig stad som vi hade betydligt längre än vad vi gjorde. Hungern satte in och vi körde till vidare till en annan trevlig stad i närheten – Peniche. Här hade vi varit förut och visste att man kan äta gott. Liten trevlig rundvandring först och sen god mat. Sista kvällen innan hemresan åkte vi till närmaste byn som bara ligger några kilometer från Praia och heter Serra del Rei. Här åt vi på Restaurant Tribeca och var en riktig fullträff:) Alla sex av oss var överens om att vi ätit den bästa kötträtten på flera år. Är ni i Praia så är det ett måste-besök, mycket prisvärt.

Vilken är den bästa golf resorten och banan enligt dig?

Har varit på många bra men Praia D´El Rey är min absoluta favorit. Bra boende/bra golf/bra klimat/ samt att Portugiser är ett trevligt folk vilket gör att jag trivs otroligt bra på anläggningen.

Vad har du för tips till våra resenärer som funderar eller ska åka till Praia D´El Rey eller på en golfresa för första gången?

Funderar du på att åka hit så säger jag som Stenmark en gång sade – ”De e bara å åk” – du blir inte besviken!

Vad står härnäst på Bucketlisten, vart skulle du vilja åka på nästa golfresa?

Har ett resmål kvar som inte är avbockat – Sydafrika. På något sätt skall jag bara ha spelat Pinnacle Point innan golfen läggs åt sidan. Oklart när det blir av men det kommer att bli av!

Avslutningsvis vad gjorde starkast intryck under ert besök?

Svår fråga…men jag får svara helheten. Just kombinationen bra väder/bra golf/bra boende/trevliga golfkompisar gör att man får ett leende på läpparna när man tänker tillbaks på veckan där nere.

Tack för pratstunden Inge och varmt välkomna tillbaka!

Inge Andersson | Hulta – Bollebygd Gk | 21 hcp