Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Tjeckien

Första golfbanan i Tjeckien öppnades 1904 och dag finns det drygt 100 golfbanor i landet. Böljande landskap, lövskog och vacker natur och som oftast superb kondition på golfbanorna är något av det som Tjeckien har att erbjuda sina golfgäster. Vill du bo i storstaden med tillgång till dess nöjen och utbud finns det gott om bra golfbanor i och runtomkring Prag.
Väljer ni att bo lantligare och fokusera mer på golfen eller andra kringaktiviteter tipsar vi om magnifika Konopiště med sina 45 hål och spa-anläggning. Vill ni ha Spa på riktigt är det däremot Karlsbad eller rättare sagt Karlovy Vary som gäller med sina varma källor och fantastiska golf.

Prag

Tjeckien

Prag är Tjeckiens huvudstad och här finner du en spännande stad och givetvis…

Läs mer

GOLFTUREN TIPSAR

KULTUR, UPPLEVELSER, ÖL OCH GOLF

Tjeckien som har ca 11 miljoner invånare ligger i Centraleuropa och är medlemmar i EU, landet gränsar enbart till andra länder i unionen: Tyskland, Polen, Slovakien och Österrike.
Sedan den 1 januari 1993 är Tjeckien ett självständigt land då det delades under fredliga former i två delar, ur det forna Tjeckoslovakien föddes republikerna Tjeckien och Slovakien.
Tjeckien är vida känt för sina många och bra ölsorter som många restauranger brygger inom sina egna fyra väggar.
På detta viset finns det mycket att upptäcka och smaka av och givetvis går det utmärkt att kombinera med ett studiebesök i något av alla bryggeriet. Ölen och maten håller högklass och är fortfarande mycket prisvärt med våra svenska mått mätt. Tjeckien bjuder även på vacker natur och välvårdade städer med trevliga befolkning.

PRAG

Prag är landets huvudstad och också landets största stad med ca en och en halv miljoner invånare och har en lång och intressant historia. År 928 är första gången som Prag omtalas i skrift. Det finns stora mängder gamla byggnader, många av dem har vackra väggmålningar. Staden har världens bäst bevarade och varierande samlingar av arkitektur, från jugendstil till barock, samt kubism, gotisk, neoklassisk och ultramodern arkitektur.
Kompositören Wolfgang Amadeus Mozart levde här och hans opera Don Giovanni hade sin världspremiär just i Prag och det är också runt omkring Prag som vi hittar landets bästa golfbanor.
Perfekt destination för er som vill varva storstaden med trevlig golf.

SPA-STADEN KARLOVY VARY

Väljer ni att utforska landet lite närmare kan vi varmt rekommendera Varbergs syskonstad Karlsbad (Karlovy Vary) som vi hittar efter en knapp 2 timmars bilresa från Prag. Karlsbad är känt som en Spa-stad och där det finns ett 10-tal källor i staden, de varma källorna pumpar upp varmt och mineralrikt vatten med hjälp av vulkanen som gömmer sig långt under staden.
Vattnet ska enligt historien ha en healande förmåga och bör då drickas tre gånger dagligen. Vattnet har en temperatur mellan 30 – 64 grader (beroende på vilken källa du dricker ur) och kan ses drickas ur karaktäristiska muggar.
Det var även i denna staden som Daniel Craig iklädde sig James Bond rollen, agenten 007 med rätt att döda för första gången i Casino Royale.