Offertförfrågan

Legendaren Severiano Ballesteros

Seve Ballesteros var en professionell golfspelare från Spanien. Han föddes den 9 april 1957 i Pedreña, Cantabria, Spanien och avled den 7 maj 2011 i Pedreña efter en lång kamp mot cancer. Ballesteros är en av de mest framgångsrika golfspelarna genom tiderna och anses av många vara en av de mest inflytelserika golfspelarna i historien. Ballesteros började spela golf i unga år och vann sin första professionella turnering 1976 på European Tour. Han vann sedan sammanlagt 50 turneringar under sin karriär, inklusive fem major-titlar: The Open Championship 1979, 1984 och 1988, samt Masters Tournament 1980 och 1983. Ballesteros var känd för sin karismatiska personlighet och sitt innovativa spel. Han var en mästare på kreativa slag och var inte rädd för att ta risker på golfbanan. Hans talang och prestationer inspirerade en hel generation av spanska golfspelare och han var en viktig ambassadör för golfsporten i Spanien och över hela världen.

Bandesign

Utöver sin framgång på golfbanan var Ballesteros också känd för sitt arbete som golfdesigner och som författare av flera böcker om golf. Han grundade också en välgörenhetsorganisation för att stödja cancerforskning och hjälpa människor som drabbats av cancer. Sammanfattningsvis var Seve Ballesteros en legendarisk golfspelare som var känd för sin talang, karisma och innovation på golfbanan. Han har inspirerat en hel generation av golfspelare och hans prestationer har gjort honom till en av de mest inflytelserika spelarna i golfhistorien. Seve har designat åtskilliga golfbanor runt om i världen med spännande utmaningar på sitt speciella vis. Ända sedan starten (1986) av sin designkarriär har han använt sig av samma upplägg 6+6+6, dvs jämn fördelning av hålens par samt alltid bjudit in och tagit vara på den naturliga vegetationen. Seve Golfcourse Design har bland de banor vi erbjuder i vårt sortiment designat följande mästerverk:

 

Seve Foundation

Tyvärr gick Seve Ballesteros sorgligt bort 2011 efter en lång och tuff kamp mot en elak hjärntumör. Vill du läsa mer om legendaren Seve, både vad det gäller hans karriär som golfspelare och bandesigner eller vara med och bidra till Seve Ballesteros Foundation – följer du länken här nedan.

Severiano Ballesteros

Seve the movie

Och filmtips om seve´s historia och karriär hittar du nedan.

Seve the movie