Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Golfbanans omdömen

Inga omdömen hittills

Lämna omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Las palmas

Real Club de Golf de Las Palmas

Banan kallas oftast för Bandama Golf men heter egentligen Real Club de Golf de Las Palmas. Klubben är Spaniens äldsta och även Europas äldsta om man bortser från Storbritannien. Klubben grundades 1891 men banan låg då närmre Las Palmas. Staden växte och klubben flyttades till nuvarande plats 1957, just på kanten till Bandamakratern.

Banan är relativt kort, 5 636 meter från gul tee med par 71. Längden är alltså inte utmaningen utan det viktiga är att vara med i spel från tee för att kunna pricka greenerna som är av den mindre, klassiska modellen. Banan är varierande och man får verkligen använda hela sin repertoar här. Det är ondulerade delar, smala delar, trädridåer och givetvis kan vinden spela roll då banan ligger 400 meter över havet och relativt oskyddat. En stående kommentar är att banan är rolig, kort och gott.

Genom åren har många mästare gästat Bandama Golf och visst, några större mästerskap lär den i ärlighetens namn inte kunna få i framtiden då det oftast krävs längre banor idag. Men för oss minst sagt dödliga golfare tycker vi utmaningen räcker långt, inte direkt en ”walk in the park”. Eller förresten, det är just det Real Club de golf de Las Palmas är, men av annan betydelse.

Förutom den utmanande golfbanan finner du drivingrange, putt- och chipgreener, shop, gym, bar och restaurang samt Hotel Bandama Golf bara 30 meter från första tee.

1957 | Mackenzie Ross | Gul 5636m | Par 71

Hotell i närheten

Inga hotell hittades.

Fler bilder

Video