Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Golfbanans omdömen

Inga omdömen hittills

Lämna omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pärnu Bay Golf Links

Pärnu Bay Golf Links är en Linksbana i Estland.

Pärnu Bay Golf Links

Pärnu Bay Golf Links öppnade upp sina portar först 2015 och är Estlands första Linksbana. Banan är designad av Lassi Pekka Tilander ihop med Mick McShane som leadshaper. Mick har bland annat jobbat med världskända St Andrews Links Catsle Course och Kingsbarns Golf Links. Pärnu Bay är naturskön golfbana som är placerad alldeles intill havet och erbjuder magiska utsikter under hela ronden.

Golfbanan

Banan är klippt i fairwayhöjd från tee till green och ger en flytande och sömnlös design, där tee´s är utplacerade med teemarkeringar. Banan erbjuder breda fairways men då vinden ofta gör sig påmind är det lätt hänt att hamna i deras expansiva wasteareas, bunkrar eller pliktområden (vatten). Greenerna är upphöjda med spännande onduleringar och de vill inte låta stimpen vara för snabb här – då det kan resultera i att bollen inte ligger still i de friska vindarna. På Pärnu flyter spelet på snabbt då den från gul tee ”bara” spelas knappa 5 600m med par 72. Här är det också nära mellan green till nästa tee, efter de första 9 hålen är du tillbaks vid klubbhuset för en välbehövlig fika. Banan är uppskattad av många golfspelare då den erbjuder spel från 4 500 upp till 6 200 meter beroende på val av tee.

Trevligt klubbhus och träningsområden

Det trevliga klubbhuset är byggt på anläggningens högsta punkt med 360 grader utsikt över golfbanan. Klubbhuset är designat för att efterlikna en peggad boll och vunnit utmärkelser för sin unika design. Klubbhuset inrymmer trevlig restaurang med fantastiska råvaror och dofter ihop med sittplatser både inom och utomhus, fullsorterad shop och omklädningsrum med bastus. Pärnu Bay har även en trevlig korthålsbana bestående av 5 st par 3-hål, i samma kondition som stora banan. Modern drivingrange med grästees, platser under tak och golfstudio med den senaste tekniken. Till detta finns närspelsområde och puttgreen.

Utmärkelser

Nordic League finalen spelades här 2019 och det var en magisk milstolpe för golfen i Estland. Den visade inte bara att de har en riktig tourbana som håller för stora märsterkap utan också att golfen är i Estland för att stanna, med förmågan att bli en bra utmanare för fler evenemang i framtiden. Utöver utmärkelserna klubbhuset vunnit har golfbanan även fått sin beskärda del. World Golf Awards har rankat Pärnu Bay Golf Links till Estlands bästa bana hela fyra gånger sedan den öppnades. Banan tog sig in på Top 100 redan andra året på 45:e plats och har sedan dess klättrat sig uppåt, år för år.

Sommarstaden Pärnu

Närliggande Pärnu är en trevlig sommarstad och kan jämföras med Halmstad på västkusten. Pärnu lockar årligen till sig många semesterfirare med sin stora sandstrand, många restauranger, cocktailbarer, Spa och en avslappnad atmosfär. I centrala Pärnu, granne med stranden och havet hittar vi också det trevliga boendet Hedon Spa & Hotel****. Här finns det ett jättefint och väl tilltaget Spa med poolområden och bastus. Hotellet erbjuder rymliga och bekväma rum, två restauranger och bar. Hedon ligger ca 1 mil ifrån Pärnu Bay.

Pärnu Bay
2015 | Lassi Pekka Tilander | Gul tee 5578m | Par 72

 

Hotell i närheten

Hedon Spa & Hotel

Hedon Spa & Hotel Hedon Spa & Hotel erbjuder enastående… Läs mer

Fler bilder

Video