Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Golfbanans omdömen

Inga omdömen hittills

Lämna omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Niitvälja Golf

Niitvälja Golf och dess signaturhål med ö green.

Niitvälja Golf

Niitvälja Golf hittar vi cirka 3 mil utanför Tallinn och är Estlands äldsta golfklubb. Golfbanan är känd för sin vackra natur, omtyckta layout med flera vattenhinder som tillsammans skapar en utmärkt golfupplevelse. Golfbanan började byggas 1993 och ursprungslayouten av banan har skapats av den svenske arkitekten Åke Persson. Då bestod banan av 9 hål och när det var dags för utbyggnad till en komplett anläggning och dagens bansträckning kontaktades Peter Chamberlain 2006. Niitvälja utmanar golfare på alla nivåer och bjuder in till trevlig golf med roliga och ibland tuffa utmaningar. Hål nummer 15 heter ”Island Green” och är känt som banans svåraste!

Golfbanan

Första intrycket är att banan håller mycket hög kondition och är väldigt naturtrogen och fin med ett lugn som infinner sig över hela anläggningen. Banans böljande terräng, många vattenhinder och fairways med bevuxen skog intill gör spelet spännande och kräver bra spelstrategi.

Trevligt klubbhus och träningsområden

Utöver 18-håls banan finns ytterligare 5 hål samt flera närspelsområden och drivingrange. Framför det trevliga och nyrenoverade klubbhuset (som inrymmer kansli, shop och restaurang samt konferensrum) ligger en naturlig äventyrsgolfbana som spelas på riktig green – med tees och förutbestämda hål, riktigt trevligt och fint. Man blir med en gång sugen på att ge sig på ett varv och här samlas många familjer för trivsamt umgänge, samtidigt som tekniken finslipas. PAR20-fältet med fem pay and play-banor lämpar sig även för nybörjare. Övningsområdet är Estlands störta till yta. I klubbhuset finns faciliteter som restaurang, seminarierum och lounge med bastu. På Niitvälja kan du arrangera evenemang för upp till 250 personer.

Boende i närheten

Vi rekommenderar boende inne i Tallinn och att du åker till Niitvälja de dagar ni spelar här. Anläggningen ligger ute på landet och här finns inte så mycket valmöjligheter, både vad det gäller boende eller restaurangbesök. Däremot inne i centrala Tallinn finns det gott om Hotell, trevliga restauranger, barer och uteställen. Bra, trevliga golfhotell med bästa service är dels L´Embitu Hotel som är ett fyrstjärnigt hotellet som bland annat erbjuder Spa och takterrass. Hotel Telegraaf ligger verkligen centralt och erbjuder totalt fem stjärnor och givetvis med Spa ihop med bästa service och utbud. I Tallinn finns en handfull Michelinrestauranger som vi besökt och verkligen rekommenderar.

Niitvälja Golf
2006 | Peter Chamberlain | Gul tee 5854m | Par 72

 

Hotell i närheten

Hotel Telegraaf

Hotel Telegraaf Hotel Telegraaf tillhör hotellkedjan Marriott Bonvoy och är… Läs mer

L´Embitu Hotel

L´Embitu Hotel L´Embitu Hotel är ett nytt ikoniskt lyxigt 4*… Läs mer

Fler bilder

Video