Offertförfrågan

Sök resa

Specifika önskemål
Tillval till din resa

Vi bokar:

  • Flyg
  • Hotell
  • Hyrbil
  • Golf
Och allt som sätter pricken över i på din resa.

Longstay Spanien: Murcia

Longstay Spanien Murcia ligger söder om Alicante och är en egen region och provins. Kustremsan heter Costa Calida och har samma egenskaper som Costa Blanca, milda vintrar och heta somrar. Här är klimatet perfekt för golfspel under oktober–april och anläggningarna är många och variationen stor. Mar Menor Resorts och La Manga Club är två av […]

Hotell

Hacienda del Alamo Residences Longstay

23 km från Longstay Spanien: MurciaHacienda del Alamo Residences Longstay Ett komplett och förstklassigt semesterboende för dig som…
Läs mer

Populära golfbanor

El Valle Golf Resort

El Valle Golf Resort El Valle Golf Resort är en underbar och naturskön…
Läs mer

Hacienda del Riquelme Golf

Hacienda del Riquelme Golf Hacienda del Riquelme Golf har en utmanande layout med…
Läs mer

Alhama Signature Golf

Alhama Signature Golf Alhama Signature Golf är banan som ska/skulle vara flaggskeppet av…
Läs mer

Mer om Longstay Spanien: Murcia

Longstay Spanien

Murcia ligger söder om Alicante och är en egen region och provins. Kustremsan heter Costa Calida och har samma egenskaper som Costa Blanca, milda vintrar och heta somrar. Här är klimatet perfekt för golfspel under oktober–april och anläggningarna är många och variationen stor. Mar Menor Resorts och La Manga Club är två av dem anläggningar vi tycker är mycket bra och de erbjuder sammanlagt hela nio golfbanor.

LONGSTAY I MURCIA

Från och med vintern 2017–2018 erbjuder vi Longstay i Murcia med både Mar Menor Resorts och La Manga Club fantastiska anläggningar. För att nå båda dessa två anläggningar är Alicante dess gemensamma nämnare och flygplats. Mar Menor Resorts ligger knappt 50 km söder om Murcia och bara 4 km ifrån närmaste centrum. La Manga Club hittar vi något närmare havet och ca 70 km söder om Murcia. Området har bland annat Europas största lagun och är enligt oss ett av de mest spännande platserna i Spanien när det kommer till golfspel, sevärdheter, uteliv och shopping, här finns det mesta.

MAR MENOR RESIDENCES MED 6 GOLFBANOR

Mar Menor Residences erbjuder boende i lägenheter för 2–4 personer och dessa ligger på gångavstånd till första tee på Mar Menor Golf. Lägenheterna finns från 50 med upp till 85 m2 för sällskap om 4 personer. Samtliga lägenheter  har en toalett per sovrum, kök, allrum och en uteplats samt parkering för hyrbil. Fritt Wi-Fi är inkluderat i lägenheterna samt internationella Tv-kanaler. På resorten finns även ett 5* hotell där du som Longstaykund får utnyttja dess faciliteter. Med tillgång för spel om totalt 6 golfbanor inom 40 minuters avstånd skapade av bl. a. Jack Nicklaus Design lär inte variation saknas.
Golfbanorna är Mar Menor Golf, El Valle Golf Resort, La Torre Golf, Hacienda del Riquelme Golf, Saurines de la Torre Golf och Alhama Signature Golf.
Alla mycket trevliga banor med olika karaktär och spännande utmaningar!

LA MANGA GOLF RESORT MED 3 MÄSTERSKAPSBANOR

La Manga Club är en av de största golfanläggningarna i Europa med sina tre 18-hålsbanor, korthålsbana och nyrenoverade träningsfaciliteter. Här finns flera olika typer av boende, dels det 5* Hotellet Principe Felipe samt det 4* lägenhetsområdet Las Lomas Village. Med boende på Las Lomas har du som kund full utnyttjanderätt till Hotellets faciliteter samt det magnifika spakomplexet med inomhuspool, bastus och träningsutrymmen. Las Lomas erbjuder boende i lägenheter med behagligt gångavstånd till klubbhuset. För våra Longstay gäster är det i regel lägenhetsboende som är aktuellt, dessa är mellan ca 40 och 85 m2. Samtliga lägenheter har en toalett per sovrum, kök, allrum och en uteplats med grillplats samt parkering för hyrbil. La Manga är som en liten stad där man finner det mesta som restauranger och enklare mataffär, anläggningen ligger drygt 10 mil söder om Alicante och närmsta stad är Cartagena.

La Mangas 3 mästerskapsbanor South / North / West erbjuder golfupplevelser av olika karaktärer, från kortare och mer strategiskt spel på West Course till långa och bredare hål på South Course. Med denna variation på golfen och med förstklassigt boende vågar vi lova er en magisk upplevelse.

HACIENDA DEL ALAMO GOLF RESORT, LÄGENHER OCH HOTELL

Söder om Mar Menor och väster om La Manga ligger denna spännande resort som erbjuder både lägenheter och fint hotellboende på Sheraton Hotel. Väldigt prisvärd anläggning där banan är en verklig utmaning. På anläggningen finner du också en fin träningsanläggning med 6 korthål. Vår svenska vän Thomas Johansson är från 2020 huvudtränare på klubben. En erkänt duktig tränare som vi varmt rekommenderar. Thomas har bott i Spanien i många år och jobbat på klubbar som San Roque och La Manga.

Banan är av desertkaraktär vilket betyder att det är mycket sand, bunkrar och torra wasteareas vid sidan av banan. Den är relativt lång på scorekortet men det finns flera tees att pegga upp ifrån så skräms inte av längden. Välj rätt tee och pricka fairway så får du fin rull på Hacienda del Alamo. Anläggningen har som sagt lägenheter i olika storlekar, perfekt för longstay och här finns även padelbanor, tennisbanor och fina faciliteter på hotellet man kan betala extra för om man önskar nyttja.

Närmsta by från Hacienda del Alamo Golf Resort är Fuente del Alamo som ligger cirka 5 km bort. Här finner du restauranger och livsmedelsaffär för ordentliga inköp. Vill du till havet är Puerto de Mazarrón 3 mil bort. Här finns fina stränder och trevliga strandpromenader med restauranger av alla slag.

SEVÄRDHETER OCH AKTIVITETER

Kusten som heter Costa Cálida betyder den varma kusten.
Trots de heta vindarna som blåser in över området från Afrika är det torra klimatet en förutsättning ihop med gammal beprövad bevattningsteknik för att få marken bördig. I trakterna runt Murcia hittar vi Spaniens köksträdgård och här odlas massor av grönsaker, frukt, mandlar och oliver.

La Manga har mer än 24 mil av stränder och Europas största lagun.
Här är vattnet utanför sandstränderna och runt öarna kristallklart, vilket uppskattas av bl.a dykare och andra vattenutövare.
Många är upplevelserna och historierna som skvallrar om oändliga vrak och spännande grottor att utforska.