Offertförfrågan

Arkiv

Tallinn

TALLINN

Tallinn är Estlands huvudstad och ett idealiskt resmål om du vill kombinera den moderna världens bekvämligheter, livligt nattliv och trevliga golfbanor. Staden grundades under tidig medeltid, men idag är huvudstaden en spännande blandning av gammalt och nytt. Golfen i Estland är relativt ung och första banan byggdes så sent som 1993. Gamla stan (Vanalinn) i Tallinn är en av de bäst bevarade hansastäderna i världen. Ett stenkast därifrån ligger stadens affärscentrum med moderna skyskrapor och lyxiga hotell, trendiga stadsdelar och stora köpcentra.

GOLFEN I ESTLAND

Estland är den nordligaste och minsta av de tre baltiska staterna och ett golfresmål nära Sverige. Landet har sju banor i världsklass bland skogar, sjöar och sandiga kustområden. Säsongen varar vanligtvis från maj till november, och många golfbanor ligger inom bekvämt köravstånd från huvudstaden Tallinn. Bland trevliga och bra banor runt omkring Tallinn hittar vi dels Estonian Golf & Country Club, som inom en snar framtid ska bygga ut anläggningen till 36 hål och med Europas första Annika (Sörenstam) bana. Niitvälja Golf är också en trevlig golfbana och den första som öppnades i Estland – och hela Baltikum för den delen. Oavsett upplägg och val av banor runt huvudstaden rekommenderar vi att du bor i Tallinn och sedan åker till de olika golfbanorna. Populära hotell i hjärtat av Tallinn är L´Embitu Hotel**** och Hotel Telegraaf*****, som båda erbjuder trevliga och generösa rum, Spa och förstklassig service.

Glasgow

Glasgow

Glasgow är Skottlands största stad och Storbritanniens tredje största, efter London och Birmingham.
Staden ligger vid floden Clyde och har cirka 1,8 miljoner invånare inräknat hela storstadsområdet och erbjuder ett stort utbud av sevärdheter, shopping och musik.

Cirka 1 timma sydväst om Glasgows flygplats hittar du området, grevskapet Ayrshire. Ett paradis för oss  golfälskare och links fantaster. Ayrshire innefattar städerna Ayr, Kilmarnock och Irvine och nås inom 1 timma från Glasgow flygplats. I området finns över 50 klubbar och flertalet av dem är riktiga mästerskapsbanor. Här  finns pärlor som Turnberry Aisla, Prestwick och Royal Troon men också mindre kända banor som Dundonald Links och Western Gailes. Hela 5 banor inom UK top 100 och tre värdbanor för The Open Championship.

Varna

VARNA

Varna är en stad vid Svarta havets kust i regionen Varna i norra Bulgarien.
Detta är landets tredje största stad med ca 425 000 invånare och har länge varit en betydande hamnstad.
Idag har även turisterna stor betydelse för ekonomin och området är känt för sina fina badstränder och nu även golfanläggningar.

CAPE KALIAKRA

Golfresor till Bulgarien är en ganska så ny företeelse och Bulgarien har såklart inte världens rikaste golfhistoria, men det man har är man stolt över. Längst med Svarta havskusten i regionen Cape Kaliakra hittar vi också Bulgariens golfdestination, här ligger dom bästa golf resorten som på ett pärlband och ingår i samlingsnamnet ”Signature Golf Coast”. Här hittar vi anläggningar som Lighthouse Golf & Spa Resort, BlackSeaRama Golf Course och Thracian Cliffs Golf and Beach Resort.

Totalt finns det 10 stycken golfbanor i landet men som ni förstår lockar Svarta Havet med dess dramatiska kustremsa.

Kalamata

,KALAMATA – GREKLAND OCH GOLF

Fram tills för några år sedan var Grekland och golf inget man brukade förknippa med varandra. Man nämnde det inte i samma mening. I början av 2010 – talet ändrades detta för all framtid, och nu för tiden vet vi golfare att Grekland är mer än solsemestrar, fetaost och oliver. Här finns nämligen också några, men få (än så länge) magiska golfbanor. Det är i Kalamata allt började och det är också här Greklands bästa golf och upplevelse väntar dig.

OLIVENS HEMBY

Kalamata är regionens huvudort med sina dryga 60 000 invånare och är en populär och trevlig kuststad i södra Grekland, belägen på halvön Peloponnesos i Messinia. Kalamata är främst känd för sina goda oliver och olivoljan som utvinns av de populära oliverna. Oliverna som skördas på några av de 17 miljoner olivträden (man har räknat) som finns i området, kallas för just Kalamataoliver. Strax utanför Kalamata ligger också regionens flygplats, Kalamata Inernational Airport. Efter en färd om knappa fem mil når vi det slutgiltiga målet, beläget där det är som vackrast – Costa Navarino. Greklands främsta golfanläggning, består av två 5* hotell samt två mästerskapsbanor ritade av inga mindre än Benhard Langer och Robert Trent Jones Jr.

EN AKTIV DESTINATION

Om golfmusklerna behöver vilas för en stund eller dag så finns det fullt med upplevelser och aktiviteter alldeles runt hörnet. Självklart finns det flertalet vattensporter, hästridning,cykling mm om inte än bara en lugn stund i solen vid havs eller poolkanten.

Prag

PERFEKT FÖR EN GOLFWEEKEND MED SPÄNNANDE SEVÄRDHETER

Prag är Tjeckiens huvudstad och också landets största stad med ca en och en halv miljoner invånare. Prag har en lång och intressant historia och det är först år 928 som Prag omtalas i skrift. Det finns stora mängder gamla byggnader, många av dem har vackra väggmålningar. Sevärdheterna är många och vi kan varmt rekommendera att du avsätter tid för en eftermiddag i storstaden.

STORSTAD ELLER RESORT, VALET ÄR DITT

Här finns världens bäst bevarade och varierande samlingar av arkitektur, från jugendstil till barock, samt kubism, gotisk, neoklassisk och ultramodern arkitektur. Kompositören Wolfgang Amadeus Mozart levde här och hans opera Don Giovanni hade sin världspremiär just i denna stad och det är också runt omkring staden som vi hittar landets bästa golfbanor. Perfekt destination för er som vill varva storstaden med trevlig golf.

GOLFRESOR TILL PRAG

Som golfdestination passar denna stad perfekt för en weekend men även för längre vistelser. Här finns som sagt några av Tjeckiens bästa golfbanor och flera har även boende mitt på banan. Vi erbjuder två anläggningar med boende på banan, Konopiste och Panorama. Bägge ligger utanför Prag men du kan enkelt kombinera med besök i staden, eller varför inte bo ett par nätter inne i staden.

 

Longstay Portugal: Lissabon

LONGSTAY PORTUGAL

LISSABON I RADHUS FÖR 2–4 PERSONER

Quinta da Marinha Village erbjuder longstay Portugal med boende i radhus för 2–4 personer som ligger på gångavstånd från första tee på Quinta da Marinha Golf Club. Radhusen för två personer är på 75 m2 och för fyra personer är de hela 100 m2. Samtliga är två våningar, har en toalett per sovrum, kök, allrum och en uteplats samt parkering för hyrbil. Fritt wifi ingår i villorna så att du kan surfa utan att bege dig till hotellet. På resorten finns även ett flott hotell där du som kund kan utnyttja faciliteterna.

GOLFBANOR I NÄRHETEN AV CASCAIS

Du som väljer att spendera en månad eller mer på Quinta da Marinha har i grunden 10, 15 eller 20 greenfee på hemmabanan, men det finns fler banor att testa. Området har flera spännande banor och vi hjälper dig att förboka tider på dem. Oitavos Dunes är närmsta granne och det är en högklassig bana som gästats av stortävlingar och kommer bli en rejäl utmaning. Estoril GC är en klassiker bara en mil bort. En kort, teknisk och relativt kuperad bana i en härligt uppvuxen parkmiljö, den äldsta i området. Penha Longa är ytterligare en toppbana i området som ligger fantastiskt vackert i dalen nedanför Sintrabergen.

RESTAURANGER OCH SEVÄRDHETER

Under din longstay-vistelse på Quinta da Marinha har du givetvis tillgång till ditt fullutrustade kök men vi rekommenderar att du testar vad Cascais och Estoril har att erbjuda. Hotellets shuttle till Cascais kan du utnyttja utan kostnad och den tar dig till centrum av byn. Här finns mängder med restauranger av olika slag. Givetvis ligger fisk och skaldjur nära till hands men det finns såklart något för alla smaker. Estoril ligger lite längre bort och även här finner du ett spännande utbud. Här ligger också klassiska Casino Estoril där du förutom spel kan se shower och äta god mat.

UTFLYKTER TILL LISSABON & SINTRA

När du väl är på plats under en längre tid tycker vi att du ska besöka Portugals huvudstad Lissabon. Mest praktiskt är att ta tåget från Cascais rakt in i hjärtat av staden. Lissabon – de sju kullarnas stad – ligger vackert vid Rio Tejo och är en kuperad historia. Här finns därför spårvagnar och bergbanor som tar dig till de högst belägna platserna där vyerna är fantastiska. En annat attraktion är Sintra som ligger två mil från Cascais. Det är en historisk bergsby med anor från 1100-talet. Här ligger det vackra Palácio Nacional de Sintra och på toppen av berget den moriska borgen Castelo dos Mouros. Att bestiga berget är tufft men det räcker gott att strosa runt i centrum av gamla delen för att känna historiens vingslag.

LONGSTAY I LISSABON

Från och med vintern 2016–2017 erbjuder vi longstay Portugal i Lissabon med Quinta da Marinha Resort som bas. Quinta da Marinha ligger drygt 30 km väster om Lissabon, bara 5 km ifrån centrum av Cascais. Området är enligt oss ett av de mest spännande i Portugal när det kommer till golfspel, sevärdheter, uteliv och shopping, ja här finns det mesta.

Longstay Spanien: Murcia

Longstay Spanien

Murcia ligger söder om Alicante och är en egen region och provins. Kustremsan heter Costa Calida och har samma egenskaper som Costa Blanca, milda vintrar och heta somrar. Här är klimatet perfekt för golfspel under oktober–april och anläggningarna är många och variationen stor. Mar Menor Resorts och La Manga Club är två av dem anläggningar vi tycker är mycket bra och de erbjuder sammanlagt hela nio golfbanor.

LONGSTAY I MURCIA

Från och med vintern 2017–2018 erbjuder vi Longstay i Murcia med både Mar Menor Resorts och La Manga Club fantastiska anläggningar. För att nå båda dessa två anläggningar är Alicante dess gemensamma nämnare och flygplats. Mar Menor Resorts ligger knappt 50 km söder om Murcia och bara 4 km ifrån närmaste centrum. La Manga Club hittar vi något närmare havet och ca 70 km söder om Murcia. Området har bland annat Europas största lagun och är enligt oss ett av de mest spännande platserna i Spanien när det kommer till golfspel, sevärdheter, uteliv och shopping, här finns det mesta.

MAR MENOR RESIDENCES MED 6 GOLFBANOR

Mar Menor Residences erbjuder boende i lägenheter för 2–4 personer och dessa ligger på gångavstånd till första tee på Mar Menor Golf. Lägenheterna finns från 50 med upp till 85 m2 för sällskap om 4 personer. Samtliga lägenheter  har en toalett per sovrum, kök, allrum och en uteplats samt parkering för hyrbil. Fritt Wi-Fi är inkluderat i lägenheterna samt internationella Tv-kanaler. På resorten finns även ett 5* hotell där du som Longstaykund får utnyttja dess faciliteter. Med tillgång för spel om totalt 6 golfbanor inom 40 minuters avstånd skapade av bl. a. Jack Nicklaus Design lär inte variation saknas.
Golfbanorna är Mar Menor Golf, El Valle Golf Resort, La Torre Golf, Hacienda del Riquelme Golf, Saurines de la Torre Golf och Alhama Signature Golf.
Alla mycket trevliga banor med olika karaktär och spännande utmaningar!

LA MANGA GOLF RESORT MED 3 MÄSTERSKAPSBANOR

La Manga Club är en av de största golfanläggningarna i Europa med sina tre 18-hålsbanor, korthålsbana och nyrenoverade träningsfaciliteter. Här finns flera olika typer av boende, dels det 5* Hotellet Principe Felipe samt det 4* lägenhetsområdet Las Lomas Village. Med boende på Las Lomas har du som kund full utnyttjanderätt till Hotellets faciliteter samt det magnifika spakomplexet med inomhuspool, bastus och träningsutrymmen. Las Lomas erbjuder boende i lägenheter med behagligt gångavstånd till klubbhuset. För våra Longstay gäster är det i regel lägenhetsboende som är aktuellt, dessa är mellan ca 40 och 85 m2. Samtliga lägenheter har en toalett per sovrum, kök, allrum och en uteplats med grillplats samt parkering för hyrbil. La Manga är som en liten stad där man finner det mesta som restauranger och enklare mataffär, anläggningen ligger drygt 10 mil söder om Alicante och närmsta stad är Cartagena.

La Mangas 3 mästerskapsbanor South / North / West erbjuder golfupplevelser av olika karaktärer, från kortare och mer strategiskt spel på West Course till långa och bredare hål på South Course. Med denna variation på golfen och med förstklassigt boende vågar vi lova er en magisk upplevelse.

HACIENDA DEL ALAMO GOLF RESORT, LÄGENHER OCH HOTELL

Söder om Mar Menor och väster om La Manga ligger denna spännande resort som erbjuder både lägenheter och fint hotellboende på Sheraton Hotel. Väldigt prisvärd anläggning där banan är en verklig utmaning. På anläggningen finner du också en fin träningsanläggning med 6 korthål. Vår svenska vän Thomas Johansson är från 2020 huvudtränare på klubben. En erkänt duktig tränare som vi varmt rekommenderar. Thomas har bott i Spanien i många år och jobbat på klubbar som San Roque och La Manga.

Banan är av desertkaraktär vilket betyder att det är mycket sand, bunkrar och torra wasteareas vid sidan av banan. Den är relativt lång på scorekortet men det finns flera tees att pegga upp ifrån så skräms inte av längden. Välj rätt tee och pricka fairway så får du fin rull på Hacienda del Alamo. Anläggningen har som sagt lägenheter i olika storlekar, perfekt för longstay och här finns även padelbanor, tennisbanor och fina faciliteter på hotellet man kan betala extra för om man önskar nyttja.

Närmsta by från Hacienda del Alamo Golf Resort är Fuente del Alamo som ligger cirka 5 km bort. Här finner du restauranger och livsmedelsaffär för ordentliga inköp. Vill du till havet är Puerto de Mazarrón 3 mil bort. Här finns fina stränder och trevliga strandpromenader med restauranger av alla slag.

SEVÄRDHETER OCH AKTIVITETER

Kusten som heter Costa Cálida betyder den varma kusten.
Trots de heta vindarna som blåser in över området från Afrika är det torra klimatet en förutsättning ihop med gammal beprövad bevattningsteknik för att få marken bördig. I trakterna runt Murcia hittar vi Spaniens köksträdgård och här odlas massor av grönsaker, frukt, mandlar och oliver.

La Manga har mer än 24 mil av stränder och Europas största lagun.
Här är vattnet utanför sandstränderna och runt öarna kristallklart, vilket uppskattas av bl.a dykare och andra vattenutövare.
Många är upplevelserna och historierna som skvallrar om oändliga vrak och spännande grottor att utforska.

Amsterdam

PERFEKT FÖR EN EFFEKTIV GOLFWEEKEND

Amsterdam är Hollands största stad belägen i den norra delen av landet. En spännande miljonstad med shopping och sevärdheter i mängder. Här finner du bland annat Van Gogh Museét, Anne Franks Hus och Rembrands Museét. Staden ligger bara 2 meter över havet, landskapet är extremt flackt och överallt ser du kanalerna som karaktäriserar Amsterdam.

WATERLAND

Det finns givetvis många olika boendealternativ i och runt Amsterdam. Vårt fokus ligger på bra och tillgänglig golf och att kunna kombinera detta med spännande utflykter. Området strax norr om heter Waterland, här bor man perfekt om man vill utforska området. Byar som Monnickendam, Volendam och Marken ligger inom taxiavstånd och erbjuder spännande sevärdheter. Det flacka landskapet inbjuder till utflykter med cykel, om du orkar efter golfen vill säga.

GOLFRESOR TILL AMSTERDAM

Golfresor till Holland och Amsterdam välbekant för oss svenskar men faktum är att landet har en gammal golftradition och de har flera banor som är över 100 år. Det är omtvistat av expertisen om golf spelades först i Skottland eller Holland. Om orden golf kommer från holländskans ”kolf” eller engelskans ”gowl”. Oavsett kan vi konstatera att här finns bra golfbanor. Över 20 golfbanor inom en timma från stadskärnan och några av banorna tillhör dessutom Europas toppskikt!

Longstay Cypern Pafos

Longstay Cypern Pafos

En golfresa till soliga Cypern

Longstay Cypern Pafos är perfekt för dig som vill ha ett typisk medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar som passar perfekt för golfresor. Våra golfresor går till den mest vädersäkra delen av Cypern, Pafos. Här är soltimmarna många och det är här som öns bästa banor finns. Pafos är en levande stad året runt med cirka 40 000 invånare. Här finns många trevliga restauranger som ligger i nedre delen av Pafos, runt hamnen och längs huvudgatorna. Våra boendealternativ Alexander the Great och Anemi Apartments ligger bägge med gångavstånd till centrum och havet.

Fyra golfbanor som växer år för år

I området kring Pafos ligger fyra mycket bra banor som kompletterar varandra mycket väl. Minthis Golf Club och Secret Valley är de två äldsta och sedan har f.d Aphrodite Hills som numera heter PGA National, Cyprus och Eléa tillkommit. Vi använder alla fyra banor i olika paket, både för veckoresor och för våra Longstay resor.

Longstay på Cypern

Longstay på Cypern har blivit mer och mer populärt, mycket tack vare det fantastiska vädret, bra centralt boende och givetvis bra banor. Cypern ligger i den östra delen av Medelhavet, det var här som kärleksgudinnan Afrodite föddes enligt legenden. Ön är till ytan något mindre än Östergötland och är den 3:e största i Medelhavet. Cypern ligger i Europa och är medlem i EU. Som känt har konflikter mellan den södra – grekcypriotiska sidan, och den norra – turkcypriotiska sidan funnits sedan Cypern 1960 blev en självständig stat. Idag är gränsen öppen mellan den norra och södra sidan och som turist på ön märker man inte mycket av de tidigare händelserna.

Mauritius östkust

Mauritius östkust

BELLE MARE PLAGE

På Mauritius östkust hittar vi denna lyxiga anläggning, cirka 5 mil från flygplatsen Mauritius International (MRU). Här finner du ett strandnära boende där du kan bo i dubbelrum eller villor. Resortens två banor, Legend och Links, ligger ett stenkast från hotellet. Hör av dig så bygger vi din golfresa med flyg, lokala transporter, boende och golf – precis som du vill ha det.

EN GOLFRESA TILL ”DEN GRÖNA ÖN” – OMGIVEN AV KORALLREV

Mauritius är känd som en ö med magiska stränder och erbjuder förutom det en mängd utflyktsmål. Marknaden i huvudstaden Port Luis är ett trevligt utflyktsmål och det är inte speciellt lång tid att ta sig någonstans. Ön är bara 6,5 mil lång och 5 mil bred, mindre än Gotland till ytan, och är full av sockerrörsplantage. Är du intresserad av drycken rom är du också på rätt plats, här tillverkas mängder, och besök på någon romfabrik med provsmakning och rundtur är fullt möjlig.

HERITAGE AWALI

Liksom Belle Mare Plage är Heritage Awali ett toppenalternativ på Mauritius. Anläggningen ligger på den sydvästra delen av ön, precis vid stranden. Golfbanan The Heritage precis bakom så du kan verkligen njuta av toppgolf och superbeach på samma dag.

GOLFRESOR TILL MAURITIUS

Är det dags att göra din drömresa, ta med Mauritius som ett alternativ. Här finner du vädret, stränderna, boendet och banorna som får dig att aldrig vilja resa hem. Ön ligger i Indiska oceanen och har ett tropiskt klimat där sommaren sträcker sig från november till mars, men var inte orolig, här är det varmt året om.

Edinburgh

GOLFRESOR TILL SKOTTLAND

Golfresor till Skottland, Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1437 och runt den här tiden invigdes också St Andrews Old Course som blev den första av St Andrew Golf Links hela 7 banor. Edinburgh är näst efter London den mest populära turiststaden med sina årligen 13 miljoner besökare. Staden är belägen vid Firth of Forths sydstrand där den rinner ut i Nordsjön och dryga timman härifrån hittar vi St Andrews Links.

GOLFBANOR AV TOPPKLASS

I samma andetag som man säger ”spela golf i Skottland” kommer drömmen om att en dag få pegga upp på St Andrews Old Course eller någon av de dussintal andra namnkunniga banorna i området. Old Course är en fantastisk bana och upplevelse med båda dess historia och alla minnen av de stora stjärnorna och mästerskapen som spelats här – i flera hundra år. Men sanningen är den att det finns så mycket mer än just Old Course att uppleva. Från Edinburgh har vi valt att utgå från två områden, dels St Andrews som ligger norr ut från Edinburgh men också East Lothian öster om Edinburgh. Oavsett vilket område du väljer kan vi lova att du får en golfupplevelse du sent kommer att glömma.

MER ÄN BARA GOLF

Regnar det här så spelar man golf ändå men vill man vila golfmusklerna för en dag finns här en mängd trevliga aktiviteter att hitta på. St Andrews har mycket historia och flera sevärdheter som hamnen och stranden, Katedralen eller kanske en besök på Golf Museum och R&A. Befinner du sig i East Lothian skulle vi absolut rekommendera att besök i Edinburgh med allt som erbjuds av denna vackra stad.

George

GOLFBANOR I TOPPKLASS RUNT GEORGE

Fancourt ligger strax utanför George och är en av Sydafrikas mest kända golfanläggningar med sina tre banor. Den mest kända är Links Course som 2014 var rankad som etta i landet. Men här finns fler; Oubaai GC, Mossel Bay och Pinnacle Point är alla inom räckhåll lite längre österut. Vid staden Knysna finner du spektakulära banor som Pezula och Simola.

SAFARI I SYDAFRIKA – THE BIG FIVE

En dryg timma bort ligger naturreservatet Gondwana där du har chansen att se The big five i verkligheten. Du bor då inne i reservatet och kan ta del av djurlivet på nära håll med utflykter i jeep med mål att se några av de mäktiga djuren. Det finns många reservat av detta slag i Sydafrika. Gondwana är ett av dem som ligger nära George och går fint att kombinera med din golfresa i Sydafrika.

NÖJDA GOLFRESENÄRER

Vi introducerade Sydafrika i vårt program för några år sedan och mottagandet har varit fantastiskt. Kunder som rest på mängder av golfresor kom hem från Sydafrika och var överväldigade. Samma tidszon som hemma, enkelt att köra och hitta. Därtill fantastisk mat och sist men inte minst, suveräna banor.

GOLFRESOR TILL GEORGE

George ligger i provinsen Western Cape, samma som Kapstaden. Följer man den välkända Garden Route österut från Kapstaden når man George efter cirka 40 mil. Garden Route startar vid Mossel Bay i väster och slutar vid Storms River i Eastern Cape. George ligger precis vid Indiska Oceanen och i bakgrunden ligger Outeniquabergen. Staden och området är väldigt populärt bland turister då det finns så mycket att utforska i området. Allt från sol och bad till vandringar i bergen, safaris och givetvis golf. Området erbjuder några av Sydafrikas bästa golfbanor och många planerar sin golfresa till just detta område i kombination med Kapstaden.

Kapstaden

GOLFBANOR I TOPPKLASS RUNT KAPSTADEN

När du bokar din golfresa till Sydafrika och Kapstaden bokar vi alltid upp golfen i förväg. Då vet du vad du har att vänta dig redan när du sätter dig på flyget. Det finns givetvis många bra golfbanor av olika karaktär i området och vi försöker att anpassa dem efter dina önskemål. Clovelly, Steenberg och Westlake ligger inom 15 km från staden. Lite längre bort i Stellenbosch finner du banor som De Zalze, Erinvale, Pearl Valley och Strand GC. Här finns mycket att välja bland.

KAPSTADENS SPÄNNANDE SEVÄRDHETER

Bara i och kring Kapstaden finns mycket att utforska, Godahoppsudden som Vasco da Gama berättade om på 1400-talet, Taffelberget som bjuder magnifika vyer och Robben Island är några av de mest kända platserna. Här finns givetvis stränder av olika karaktär då de på västsidan av Kaphalvön vetter mot Atlanten och på den östra sidan mot Indiska oceanen. Detta gör att det kan skilja mycket i vattentemperaturer.

KOMBINERA MED GOLF I GEORGE

Har du för avsikt att köra den världsberömda Garden Route österut mot George och Knysna kan vi kombinera med boende, golf och safari även i detta område. Passa på att spela golf på Fancourt, Simola eller Pinnacle Point och spendera 1–2 nätter i Gondwana Game Reserve. Berätta för oss om dina golfdrömmar så gör vi tillsammans din golfresa till Sydafrika till ett minne för livet!

GOLFRESOR TILL KAPSTADEN

Golfresor till Sydafrika är mycket populärt då det går att uppleva så otroligt mycket under en och samma resa. Förutom fantastiska golfbanor bjuds mat och dryck av högsta kvalité till bra priser samt spännande natur och djurliv. Kapstaden ligger i den västra provinsen – Western Cape. Det är Sydafrikas näst största storstadsområde med knappt 4 miljoner invånare varav cirka en halv miljon bor i staden.

Med Kapstaden som utgångspunkt syr vi ihop en vistelse som passar just dig. Ett upplägg med några nätter i Kapstaden vid VA Waterfront för att sedan spendera några nätter på en golfresort i Stellenbosch. Och avslutningsvis ett par nätter på ett naturreservat för att få chansen att se och uppleva ”the big 5”!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och ligger på den Arabiska halvöns östra kust. Utöver huvudstaden som är ett emirat finns det sex till och tillsammans blir de sju emiraten Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn. Här talar man arabiska och valutan är Dirham (AED) men dollar används allt som oftast av turister. Det är välkänt att anläggningar som hotell, shoppingcenter och även golfbanor håller hög standard. Tillsammans med ett perfekt klimat under våra kalla månader blir detta ett paradis för golfare. Här finns en internationell flygplats men man kan också välja att flyga till Dubais flygplats som ligger ett par timmar bort, eller varför inte göra en kombination av de två emiraten!

Gran Canaria

GRAN CANARIA – UTANFÖR AFRIKAS VÄSTKUST

Golfresor till Gran Canaria är sedan länge populärt. Mest på grund av det fina klimatet som råder, framförallt på öns sydkust. Öarna lockar turister året om men de flesta som åker hit för att spela golf bokar sin golfresa under vinterhalvåret. Det finns flera fina golfbanor på ön och vi har valt att främst fokusera på de som finns i och omkring Costa Meloneras. Här ligger Meloneras Golf, Maspalomas Golf och Anfi Tauro Golf samt flera fina och trevliga hotell.

DIREKTFLYG OCH GOLFRESORT

Hit går det under vinterhalvåret många bra flygrutter från Landvetter, Arlanda och Köpenhamn vilket är en bra grund för din golfresa. När det gäller boende på ön erbjuder vi ett par olika hotell som samtliga håller en hög nivå och nu blir det upp till dig att hitta din favorit. De banor som ligger bäst utifrån centrala hotell runt Costa Meloneras är Meloneras Golf, Maspalomas Golf och Anfi Tauro. Dessa kan kombineras för att få ett paket som passar just dig, samt fri transport på fasta tider.
Önskar du ett mer privat boende är Sheraton Salobre (lanseras inom kort) att rekommendera.

GOLFRESOR TILL GRAN CANARIA

Islas Canarias eller Kanarieöarna på svenska består av sju större öar – Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura och El Hierro – samt sex mindre öar i Atlanten. Gran Canaria är den tredje största ön och är liksom de andra en vulkanö. Huvudstaden är Las Palmas. Kanarieöarna ligger cirka 1500 km sydväst om det spanska fastlandet. Den närmsta av öarna ligger bara 100 km från Afrikas västkust.

Mallorca

EN GOLFRESA TILL MALLIS INKLUSIVE ALLT

Palma är enligt oss en av Europas vackraste städer med mängder av sevärdheter som mäktiga Catedral de Palma och Placa Major. Här finner du en härlig blandning av smala gränder i gamla stan och större shoppingcenter med välkända kedjor. Det bästa med Palma är att det inte är så väldigt stort utan det går bra att utforska staden till fots. Här finns mängder av restauranger, tapasbarer och nattklubbar. Vi menar att en golfresa till Mallorca och Palma har allt.

MALLORCA ERBJUDER GOLFRESORTS OCH CITYHOTELL

På Mallorca finns det över 20 golfbanor och många av dem är mycket bra. De flesta ligger inom 20 minuter från Palma men även på den norra och östra delen av ön. Vill du bo avslappnat och bekvämt på någon fin golfresort kan vi varmt rekommendera Son Vida eller Son Antem. Anläggningarna har tre respektive två välskötta golfbanor. Vill du hellre bo centralt i staden har vi även här två fina alternativ, svenskägda Hotel Feliz och Hotel Isla Mallorca. Båda hotell är bra och du har gångavstånd till strandpromenaden. Till centrum har du en något längre promenad. Hotel Isla Mallorca är mycket populärt med pool på taket och en liten Spaavdelning. Även om du väljer att bo på en resort utanför staden är det aldrig långt till Palma, missa inte det!

GOLFBANOR PÅ MALLORCA

Son Vida | Alcanada Golf | Golf Son Gual | Son Antem Golf | Golf de Andratx | Puntiro Golf | Real Golf de Bendinat | Hacienda Son Antem

GOLFRESOR TILL MALLORCA

Golfresor till den spanska ön Mallorca fortsätter att locka turister som vill spela golf. Denna klassiska ö ligger i Medelhavet och är den största av öarna i ögruppen Balearerna. Till ytan är ön lite större än Gotland och här bor en knapp miljon människor varav cirka 400 000 i vackra Palma. Ön bjuder på allt från vackra vita sandstränder till kuperade områden med vackra utsiktsplatser.

Belek

EN GOLFRESA TILL BELEK MED ALL INCLUSIVE

De allra flesta hotell i Belek erbjuder halvpension eller All Inclusive, några båda. Att bo med All Inclusive är bekvämt och oftast mycket prisvärt då allt du äter och dricker på hotellet ingår i priset. Undantaget är vissa drycker eller temarestauranger där hotellet tar betalt för bokning. Det är också viktigt att känna till att All Inclusive inte ingår på golfbanorna, enbart ett par stycken.

TURKIET OCH BELEK HAR GOLFBANOR AV TOPPKLASS

Ja, som du förstår ligger banorna tätt i Belek och det kan vara svårt att välja bland Montgomerie, Carya, Sueno, Gloria, National, PGA Sultan med flera. Till viss del beror det på vart och hur du önskar bo. Vissa banor hänger nämligen ihop med vissa hotell. Till exempel är det svårt att få spela på Montgomerie om du inte bor på Voyage eller Maxx Royal. Men oroa dig inte, vår uppgift är att guida dig till det alternativ som passar bäst. Bo extremt lyxigt på Cornelia Diamond, Maxx Royal eller Sueno Deluxe, dessa hotell har inte lämnat någonting åt slumpen. Samtliga är All Inclusive-hotell med poolområden och Spa-anläggningar som slår det mesta. Inget av dessa hotell ligger direkt på banan, om det är det du är ute efter väljer du med fördel Sueno Golf Hotell, Regnum Carya eller kanske Riu Kaya. Låt oss guida dig.

GOLFRESOR TILL BELEK

Golfresor till Belek i Turkiet har de sista åren varit svenskarnas favoritresmål och inte undra på. Kvalitén på Beleks hotell och faciliteterna de erbjuder är otroligt hög. På den 15 kilometer långa kuststräckan ryms lika många golfbanor, detta gör Belek till Turkiets golfmecka utan konkurrens. Vår styrka ligger i att komponera din golfresa på bästa sätt och att du blir väl omhändertagen på plats, från start till mål. När du bokar din golfresa till Belek har du dina starttider på papper redan när du lämnar hemmet. Väl på plats finns en kontaktperson om det är något du undrar eller vill ha hjälp med.

Fin läsning om golfbanorna hittar du på top100courses >

Notera att speciella regler gällande pass gäller. Pass skall vara giltigt minst 150 dagar vid inresan.

Almeria

FINNS DET SOL FINNS DET GOLFBANOR

Ja, så enkelt är det och golfare har såklart funnit Almeria i detta hörn av Spanien. Valle del Este Golf Resort ligger i detta vilda västern-landskap och med en bana som hämtad från Arizona väntar en rejäl utmaning. Boende på Valle del Este går att kombinera med spel på Mundo Aguilon och Desert Springs.

BRA FLYGMÖJLIGHETER

Bäst är oftast att välja flyg till Alicante då det går mycket direktflyg just hit. Flera flygbolag som Norwegian och SAS har direktlinjer från Landvetter, Arlanda och Köpenhamn. Därtill har Ryanair under perioder rutter som kan passa. Du kan givetvis också flyga till provinsens huvudstad Almeria men oftast får du du flyga via någon storstad, exempelvis Madrid.

SE DIG OM MED HYRBIL

Med hyrbil kan du se dig om i området och även testa andra banor. La Manga Resort erbjuder 3 banor och ligger inom räckhåll för en dagsutflykt. Du kan också göra andra utflykter, till exempel besöka någon cowboystad som använts vid filminspelningar eller de kända Cuevas de Sorbas som är fascinerande grottor söder om Valle del Este. Med åtta mil till Almeria har du också möjlighet att besöka en spansk storstad för tapas eller varför inte fotboll?

GOLFRESOR TILL ALMERIA

Denna del av Spanien är känt för sitt fina, milda vinterklimat. Många anser att golf ska spelas i vackert väder och här är chansen att din golfresa blir solig väldigt stor. Almeria är en av Andalusiens åtta provinser och unik på flera sätt. Almeria har Europas enda öken och är samtidigt den bergigaste provinsen i Spanien. Det råder inga tvivel om att klimatet är det bästa på spanska fastlandet när man ser alla växthus i Almeria, detta är också den viktigaste ekonomiska aktiviteten i området.

Murcia

Murcia

Murcia ligger söder om Alicante och är en egen region och provins. Kustremsan heter Costa Calida och har samma egenskaper som Costa Blanca, milda vintrar och heta somrar. Det är en av de torraste platserna i Europa med mindre än 400 millimeter nederbörd om året och omkring 300 soldagar. Här är klimatet perfekt för golfspel under oktober–april och anläggningarna är många och variationen stor. Mar Menor och La Manga Club är två av dem vi tycker är mycket bra och de erbjuder sammanlagt hela nio golfbanor. Vid en utflykt från våra rekommenderade golfresorts erbjuder staden prisvärda restauranger och här finns även bra shopping.

Tarragona

TARRAGONA

Tarragona ligger söder om Barcelona på Spaniens östkust, kusten kallas Costa Dorada. Den lysande stjärnan i detta område är Infinitum Golf Club som har två banor, bägge av hög kvalitet och fantastisk service. Därtill finner vi en klassiker som Bonmont Golf Club som är ett utmärkt komplement. Vi har boendealternativ i de två kuststäderna Salou och Cambrils, som bägge är trevliga städer med mängder av restauranger längs sina strandpromenader. Det finns ofta bra flyg till Barcelona vilket gör detta till en attraktiv destination. Det går flera tåg varje dag om du vill göra en utflykt in till Barcelona för att exempelvis shoppa eller titta på fotboll.

Huelva

Huelva som golfresmål

Huelva är den västligaste av Andalusiens provinser längs Costa de la Luz som sträcker sig från Gibraltar till Spaniens gräns mot Portugal. Denna del av Spanien är inte lika exploaterad som Costa del Sol. Här finns fortfarande bra med plats på banorna och prisläget är bra. Närmsta flygplatser är Sevilla och Faro (Portugal) men även Malaga fungerar med en lite längre transfer.

Golfresor till Costa da Luz är prisvärda

Golfresor till detta hörn av Spanien har länge varit mycket prisvärda. Dels för att här finns många banor och hotell med mycket plats. Men det är också för att det inte går så mycket flyg till Sevilla i dagsläget. Därför kan man göra riktiga kap på fina hotell med suveräna banor.

Spanska golfresorts

I området erbjuder vi ett par fina och mycket prisvärda resorts. El Rompido Golf Resort är den större av dem,  här finner vi ett bra hotell med två golfbanor utanför dörren. Nuevo Portil ligger en bit bort och här bor du också mitt på banan med gångavstånd till de långa vackra stränderna.

 

Cádiz

CADIZ

Golfresor till Spanien och Cadiz, som är en av Andalusiens åtta provinser, är golfmässigt en av de mest spännande. Här kan du fylla din golfresa med många olika delar. Det är god tillgänglighet på banorna, hotellen är prisvärda och stränderna fantastiska.

SPÄNNANDE UTFLYKTER OCH GOLF

Cádiz och Jerez ligger bägge två nära mer välkända Sevilla. Detta gör utflyktsmöjligheterna mycket intressanta, dessa tre städer har mycket att erbjuda i form av kultur och historia. Kuststräckan här kallas Costa de la Luz och sträcker sig från Gibraltar till Spaniens gräns mot Portugal. Den stora skillnaden mot Costa del Sol är att här möter man Atlanten istället för Medelhavet.

PRISVÄRD GOLFRESA MED VÄRDEFULLT INNEHÅLL

Längs Costa de La Luz finns flera mycket bra golfanläggningar och det fina med en golfresa hit är att man får mycket golf för pengarna. Nackdelen är att det inte går så mycket flyg till Sevilla. Men med den nya motorvägen går det att nå Malaga på några få timmar. Ska du stanna en vecka är det väl värt denna bilresa tycker vi! Montecastillo, Costa Ballena och Novo Sancti Petri är några av de fina anläggningarna längs kusten.

 

Alicante

GOLFRESOR MED BESÖK I ALICANTE STAD

Vi erbjuder golfpaket både norr och söder om Alicante, du når många av de bästa med en timmas transport. Man får inte heller glömma bort Alicante som city-resmål. Staden ligger precis vid Medelhavet och det går perfekt att kombinera shopping i stan med ett dopp i det blå. Alicante har drygt 300 000 invånare och har allt som en spansk storstad ska ha. Här finns paellan, de mysiga gränderna i gamla stan, tapasbarerna och pulsen kvällstid. Vi erbjuder boendealternativ där du bor vid stranden men med endast tio minuters gångväg till gamla stan.

GOLFRESORTS AV TOPPKLASS

Vill du bo på banan under din golfresa finns flera olika alternativ, norrut och söderut. Du kan också välja om du vill boka hotell eller lägenhet för din golfresa. Flera av de golfresorts vi erbjuder har nämligen bägge delar. Norr om staden finner vi Villaitana som har 36 hål och hotellboende i utkanten av klassiska Benidorm. Ännu närmare staden har vi Alicante Golf Hotell som är perfekt för dig som vill ha gångavstånd till banan, stranden och en kort taxiresa till centrum. Söderut finner vi Mar Menor, som har både hotell och lägenheter samt La Manga som har hela 3 banor! Den senaste stjärnan i området – Las Colinas – är perfekt om du vill spela toppgolf och bo i nya fina lägenheter eller villor. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att sortera bland alternativen så din golfresa blir precis så bra som du önskar.

GOLFRESOR TILL ALICANTE

Golfresor till Alicante är enligt oss ett av de bästa alternativen i södra Europa. Här finns mängder av bra banor, hotell och resorts och därtill fina flygmöjligheter. Direktflyg erbjuds från Landvetter, Arlanda, Köpenhamn och Oslo. Staden ligger på Costa Blanca som betyder ”den vita kusten” på grund av de fina vita sandstränderna. Klimatet är fantastiskt i denna sydöstra del av Spanien och området kan stoltsera med 320 soldagar om året. Perfekt för din golfresa om du gillar att spela golf i shorts!

Algarve

GOLFBANOR AV ABSOLUT TOPPKLASS PÅ ALGARVE

Som sagt vimlar det av bra golfbanor i Algarve och du kan välja banor öster eller väster om Faros flygplats. Vilamoura är såklart det mest kända golfstället och här finns ett kluster av banor. Millenium, Old Course, Pinhal, Laguna och Victoria. Vidare västerut finner vi Portimao och Lagos som är trevliga havsnära städer att bo i, och givetvis erbjuds även här bra golf. Salgados, Morgado, Alamos och Palmares är några av banorna som ligger bra till.

En del av Algarve som är mindre utforskad är den östra delen och här finns en del riktiga pärlor. Boende på trevliga Praia Verde Boutique Hotel öppnar upp för spel på banor som Monte Rei, Quinta da Ria och Quinta do Vale. Denna del är betydligt lugnare och oftast finns det mer plats på banorna.

SKRÄDDARSYTT TILL ALGARVEKUSTEN

I och med att kusten är så kompakt och banorna ligger tätt går det utmärkt att kombinera olika boenden och banor under din vistelse. Du kanske till och med vill kombinera Portugal och Spanien under din vistelse.

Vi rekommenderar gärna hotell ur kedjan Tivoli Hotels som har många fina alternativ längs kusten. Dessutom ofta nära bra golfbanor. Vi kan förboka dina transporter om du önskar men vill du utforska kusten på allvar är det hyrbil som gäller. Hyrbilen levereras när du ankommer till flygplatsen och du lämnar den vid hemresan. Kanske vill du se Sagres eller de fantastiska stränderna på västkusten?

VILAMOURA, PORTIMAO, LAGOS ELLER TAVIRA

Valmöjligheterna är som du förstår många och inget är fel. Ring oss och beskriv vad just du är ute efter så försöker vi tillsammans hitta rätt.

GOLFRESOR TILL ALGARVE

Algarve är namnet på Portugals södra kuststräcka som är så spännande med vackra stränder, klippformationer och små mysiga byar. En golfresa till Algarve bjuder på ett av Europas bästa golfresmål. Algarve blev framröstat som ”Golfdestination of the year 2006” samt ”European Golf Destination of the year 2014”.

Lissabon

SPELA GOLF I LISSABON – COSTA ESTORIL, COSTA AZUL & SILVER COAST

Området kring Lissabon delas upp med flera namn och västerut mot de kända kuststäderna Estoril och Cascais finner vi det mest kända området för turism och golfspel. Flera bra banor, hotell och resorts ligger i detta som vi kallar Costa Estoril. Costa Azul ligger söder om staden på andra sidan Rio Tejo och erbjuder banor som Quinta do Peru, Aroeira och Troia. Boende i charmiga Sesimbra är en mycket bra och mysigt alternativ. Norrut hittar vi Silver Coast med spännande banor som Praia del Rey och Royal Obidos. Bägge banor erbjuder boende mitt på banan och det går bra att kombinera de två. Vi skräddarsyr ditt golfpaket till Lissabon!

GOLFRESOR MED DIREKTFLYG

Till Portugal kan du flyga direkt flera gånger i veckan med portugisiska TAP från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Detta är en stor styrka som golfresmål och i kombination med alla valmöjligheter på plats är det lätt att förstå varför området kring Portugals huvudstad ökat de senaste åren.

Förutom golf, sol, bad och storstad finner vi här flera olika vingårdar där man kan göra besök och smaka av lokala viner tillsammans med måltider. Ett av de större och mest kända är producenten Jose Maria da Fonseca som ligger söder om staden. Det finns även en pärla i närheten av Sintra som heter Adega Regional de Colares.

GOLFRESOR TILL LISSABON

Lissabon är Europas fastlands västligaste huvudstad och har ungefär en halv miljon invånare. Staden var fram till mitten av 1500-talet en mycket betydelsefull handelsstad, dock förlorades denna position under spanjorernas belägring men också av den förödande jordbävningen 1755 där hela staden förstördes. Lissabon är en väldigt kuperad stad, belägen på 7 kullar. I vissa delar är gatorna så branta att man inte får köra bil varför Lissabon har flera bergbanor. Här bjuds alltså fantastiska vyer över floden Tejo och de södra delarna av staden.

Rom

GOLF I ROM, VART SPELAR MAN?

Vi har ett par olika alternativ för din golfresa. Sheraton Parco de’ Medici är den mest kända golfresorten och här bor du mitt emellan flygplatsen Fiumicino och Roms centrum. Resorten har en shuttlebuss som du enkelt kan åka med in till Rom efter golfrundan och ta del av stadens alla sevärdheter. Parco de’ Medici har 27 hål och olika boendealternativ. Alternativen är fördelade i tre komplex, ett mitt på banan och två en bit bort. Men det spelar ingen större roll i vilket du bor, shuttle går mellan byggnaderna och banan. Vi har även spännande alternativ söder om staden, i Castelgandolfo, där påven har ett sommarresidens. Här bor du makalöst vackert vid Lago Albano. En liten by med smala gränder och mysiga restauranger. Spel på ett par olika banor i området och du har fortfarande möjlighet att göra staden.

ITALIEN OCH ROM HAR FÅTT RYDER CUP 2022

En av de mest prestigefyllda golftävlingarna som finns, Ryder Cup, kommer att gästa Rom 2022 och det blir då banan Marco Simone som står värd. Kanske kan det vara spännande att spela den innan stjärnorna kommer? Vi hoppas och tror att detta kommer att utveckla golfen i Rom och Italien på ett positivt vis. Fler och bättre banor behövs kring storstäderna!

GOLFRESOR TILL ROM

Golfresor till Rom i Italien handlar i mångt och mycket om denna fantastiska stad som har så mycket spännande att erbjuda. Att kombinera golfspel med besök i staden bör vara en av huvudanledningarna till att besöka detta golfresmål. Staden behöver ingen längre presentation, här finns kultur och historia var man än tittar. Vart de än gräver hittar de något antikt varför det oftast går långsamt med byggen i staden. Några sevärdheter som är populära är Colosseum, Spanska trappan och givetvis Vatikanstaten. Men dessa är bara början, ju mer man går desto mer spännande stöter man på!

Milano

GOLFRESA MED SJÖUTSIKT

I området från Milano upp till Lago Maggiore finner vi flera spännande banor på otroligt vackra platser. Här kan du ägna dig åt en rik historia, härliga måltider och shopping. Några av Italiens högst rankade banor ligger här, till exempel Castelconturbia, Le Robinie och Circolo Golf Bogogno. Tillsammans har de 81 hål och de ligger inom 30 minuter från varandra. Vi erbjuder boende på samtliga nämnda golfanläggningar och även i staden Arona som ligger vid den södra änden av sjön Lago Maggiore. Det går nämligen inte att vara här utan att se och uppleva någon av sjöarna. Att lägga en eftermiddag i till exempel Stresa och ta båt ut till någon av öarna i sjön är en upplevelse.

MILANO ÖVER EN WEEKEND ELLER EN VECKA?

Destinationen passar perfekt för weekendresor då vi erbjuder flyg som landar tidigt och går hem sent. Det betyder att du oftast även kan utnyttja resdagarna till golfspel. Det enda problemet är att du inte kommer att vilja åka hem efter 3 nätter. Det finns så mycket kul att göra och se att du kommer att vilja stanna längre i detta underbara landskap. Milano är också känt för sitt mode när det kommer till kläder. I området finns flera outlets där de säljer fina märken till bra priser. Ring oss så planerar vi din vistelse så du får ut så mycket som möjligt av den!

GOLFRESOR TILL MILANO

Golfresor till Italien och Milano har blivit alltmer populärt. Milano är en bra flygdestination samtidigt som området, sett till utbudet av golfbanor, är det bästa i Italien enligt oss. Samtidigt är tillgängligheten god och utflyktsmöjligheterna fantastiska. Lombardiet och Piemonte ligger i denna nordliga del av Italien som ligger mellan Alperna och Poslätten. Den största staden i regionen är Milano men det är även möjligt att flyga till Turin eller Bergamo.

Nice

EN GOLFRESA FÖR ALLA SMAKER

Längs kusten finns flera mysiga resorts där du kan bo mitt på banan men ändå ha nära till sevärdheter, havet och de mysiga byarna. Vi tycker att området gör sig bäst med hyrbil då det finns mycket att upptäcka om man lämnar kustlinjen. Vi erbjuder boenden på anläggningar som Chateau de la Begude och St Endreol där båda har egen golfbana bara ett stenkast från hotellentrén. Samtliga ligger inom en timma från flygplatsen i Nice dit vi erbjuder fina flygförbindelser.

NICE HAR GOLFBANOR MED OLIKA KARAKTÄR

Precis som det finns olika typer av hotell finns det olika typer av golfbanor, för alla smaker. St Endreol ligger några mil innanför kustlinjen och är en kuperad bana i fantastisk miljö med vingårdar runt hörnet. Chateau de la Begude ligger närmst Nice av dessa alternativ och här har du en bana vid hotellet – Opio Valbonne samt en bara några kilometer bort – Grande Bastide. Chateau de Taulane är en väldigt spännande golfbana som vi gärna rekommenderar för en dagsutflykt. Beläget högt över havet en dryg timma norrut med en spännande layout, något utöver det vanliga. Som sagt, här finns något för alla.

GOLFRESOR TILL NICE

Golfresor till Frankrike och Nice låter lyxigt men här finns något för de flesta smaker och plånböcker. Men visst finns här också lyx! Platser som Saint Tropez, Cannes och Nice är några av dem, men vi finner också de små, pittoreska byarna och de mindre kända vingårdarna som gärna ser dig som gäst. Kan du tänka dig att ha en hyrbil under vistelsen tänker vi inte säga emot, du kommer hitta mängder av pärlor om du bara vill! Den Franska Rivieran är sträckan mellan Italiens gräns i öster till Toulon i väst, på franska Côte d’Azur. Området gör sig bäst för oss golfare under vår, tidig sommar och tidig höst. Då är vädret bra och du kan njuta av det Rivieran har att erbjuda.

Barcelona

BARCELONA ÄR EN GRÖN DEL AV SPANIEN

Costa Brava ligger norr om Barcelona och Costa Daurada söderut och de skiljer sig åt en del då den norra är mer kuperad. Här finner vi mysiga små badvikar med spektakulära klippor medan den södra är lite flackare med de klassiska långa sandstränderna. Du kan enkelt utforska bägge om din golfresa är bokad med hyrbil. Västerut från Barcelona är landskapet grönt och böljande och här finns de mindre byarna och de många cava-destillerierna som man kan besöka utan att förboka. Nästan all cava produceras i detta område.

EN GOLFRESA FÖR EN WEEKEND ELLER EN VECKA

Spaniens näst största stad har knappt två miljoner invånare. Staden är populär som weekenddestination på grund av sina många historiska sevärdheter, shopping och spännande matkultur. Fotboll är givetvis också en del som lockar många och här finns två lag att se, Barcelona och Español. Ja, här finns det mesta och dessutom är det en mycket bra flygdestination. Hit går direktflyg från våra större flygplatser; Arlanda, Landvetter, Kastrup och Oslo. Därtill flyger Ryanair från flera platser vilket gör att resan ner kan bli prisvärd. Du bestämmer själv om din golfresa ska vara en golfweekend eller längre golfsemester.

GOLFRESOR TILL BARCELONA

En golfresa till Barcelona, en av fyra provinser i Katalonien, är utan tvekan ett av våra bästa alternativ i Medelhavsområdet. Här finns en uppsjö av fina golfbanor och trevliga boendealternativ på eller utanför golfbanan. Flaggskeppet vad gäller golf i området är utan tvekan El Prat som gästats av Europatouren flera gånger och erbjuder en fantastisk golfanläggning. El Prat ligger strax väster om och har ett fint boende i nära anslutning – La Mola Hotel. Förutom detta hotell erbjuder vi hotell mitt i Barcelona enligt dina önskemål. Kanske vill du bo mitt i centrum nära ”Ramblan”, kunna äta ute varje kväll eller hänga vid takpoolen på hotellet.

Malaga

MALAGA OCH COSTA DEL SOL

När golfen exploderade på 80- och 90-talet var Malaga och Costa del Sol ett av de mest populära golfområdena man kunde resa till. Med Valderrama, Sotogrande, Las Brisas med flera blev Costa del Golf ett begrepp som lockade mängder av golfare. Nu, 20–30 år efter boomen, finns banorna kvar och det har nu faktiskt blivit lite lättare att komma ut och spela och priserna är humana. AKI Golftravel erbjuder golfresor till Costa del Sol och några av anläggningarna vi tycker bäst om är La Cala, La Quinta, Almenare, och Rio Real. I tillägg till dessa erbjuder vi fristående hotell i Puerto Banus och i stort sett alla banor längs kusten. I alla fall de golfbanor vi tycker om!

MER ÄN EN GOLFRESA PÅ SPANSKA SOLKUSTEN

Detta gäller de flesta resmål och de allra flesta av våra kunder, att golfresan ska innehålla något mer än golf. Allt handlar inte om att klippa till golfbollen! Här på Costa del Sol finns givetvis mycket att göra utanför banan. Från Malaga vidare till Gibraltar i väst passerar vi städer/byar som alla har något spännande att upptäcka. En rolig och bra restaurang som Casa Roberto i Fuengirola eller jetsetllivet i Puerto Banus. En dryg timma norr om Malaga ligger Sierra Nevada där du kan åka skidor på förmiddagen och sedan spela en runda golf på eftermiddagen. Gör gärna en utflykt till Brittiska Gibraltar med spektakulär utsikt. Eller en biltur till historiska Ronda, här finns mycket att utforska under din golfsemester.

GOLFRESOR TILL MALAGA

Golfresor till Malaga, Marbella och Costa del Sol har lockat svenska golfare under lång tid. Golfbanorna är många och Marbella är en av de mest kända städerna längs solkusten. Här erbjuds bra shopping, god mat och livligt nattliv för den som önskar. Den gamla stan i Marbella är mycket fin, ta sikte på Plaza Naranjos och du är på rätt ställe. Andalusien är den del av Spanien som har störst befolkning och Malaga är landets sjätte största stad med knappt 600 000 invånare.

Pafos

PAFOS CYPERN EN GOLFRESA MED FLERA ALTERNATIV

Din golfresa till Pafos Cypern förläggs på Alexander The Great som ligger helt perfekt i centrum av Pafos. Havet och strandpromenaden precis utanför liksom restauranger och shopping.

GOLFBANOR AV TOPPKLASS RUNT PAFOS

Runt Pafos ligger fyra spännande golfbanor som du kan testa under din golfresa. Minthis Golf Club och Secret Valley är de äldsta golfklubbarna och PGA National Cyprus och Eléa är de senaste tillskotten som gjorde golfdestinationen komplett. Minthis Golf ligger högt över havet och bjuder vackra vyer på en relativt kuperat bana. Secret Valley har byggts om under de senaste åren och visar nu upp en helt ny layout som blivit mycket populär bland våra resenärer. PGA National Cyprus är den av banorna som vi anser vara den svåraste banan. Den är väldigt spektakulär och vi rekommenderar alla att testa den. Här måste man ha golfbil. Eléa är en mycket bra layout av Sir Nick Faldo. Utmanande hål, går fint att promenera och är ett bra test för alla kategorier golfare.

GOLFRESOR TILL PAFOS

Golfresor till Pafos Cypern har verkligen tagit fart de sista åren och vår destination är en riktig pärla på den sydvästra delen av ön. Pafos är Cyperns fjärde största stad och Kato Paphos är stadens charmiga turistområde med massor av hotell, restauranger, barer och affärer. Vårt hotellalternativ ligger bara 10 minuters promenad från den pittoreska lilla hamnen med anor från romartiden. Detta är enligt våra kunder det bästa med denna destination. Att man enkelt kan gå ut på stan, handla, eller bara strosa omkring och njuta av Cyperns härliga klimat.

Teneriffa

GOLFRESOR TILL VARJE HÖRN AV TENERIFFA

För ett tag sedan spelade vi runt alla banor på Teneriffa och var positivt överraskade av hur några av banornas skick förbättrats liksom layouten utvecklats. På den norra delen finner vi en av Spaniens äldsta banor och den mest ”spanska” klubben av dem alla, Real Club de golf de Tenerife. En kuperad skapelse som bjuder vackra vyer och här finns gott om plats. På den västra sidan ligger Buenavista vackert precis vid havet och havsutsikt på alla hål. Vidare följer Abama, Adeje och Las Americas på den södra sidan där alla håller bra klass. Golf del Sur och Amarilla ligger vid den södra flygplatsen och är enligt oss två banor som höjt sin standard sista tiden. Boendealternativ finns det i mängder och vår uppgift är att hitta rätt alternativ för just dig. En lägenhet, lyxhotell eller resort, vi hittar det som passar.

LA GOMERA – TECINA GOLF

La Gomera ligger en dryg timma med båt från hamnen i Puerto de la Cruz. Ön syns tydligt en klar dag från Teneriffa och är liksom de andra en vulkanö. Här finner vi en unik och på många sätt fantastisk golfbana: Tecina Golf. Strax intill ligger Hotel Jardin Tecina på en klipphylla med magnifik utsikt. En utflykt vi varmt kan rekommendera och oroa dig inte – vi bokar allt från båt, boende, transport och starttid.

GOLFRESOR TILL TENERIFFA

Golfresor till Kanarieöarna är sedan länge populärt, mest på grund av det fina klimatet som råder. Islas Canarias eller Kanarieöarna på svenska består av sju större öar; Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura och El Hierro samt sex mindre öar i Atlanten. Teneriffa är den största och har flest invånare av öarna. Här finner vi Spaniens högsta berg, vulkanberget Pico de Teide som stiger 3 718 meter över havet. Detta gör Teneriffa till en kuperad ö med olika klimatzoner. Den södra delen är torr och solig och den norra delen mer bördig och kuperad, här odlas och exporteras mer än 300 ton bananer per år! Öns huvudstad ligger i norr och heter Santa Cruz, här bor ungefär en fjärdedel av öns 900 000 invånare.