Offertförfrågan

Den perfekta golfdestinationen

Den perfekta golfdestinationen

Spanien har med sitt milda klimat sedan länge varit ett av de mest populära länderna för golfresor och inte undra på det. Landet har mycket att erbjuda för en lyckad golfresa! I denna artikel tittar vi närmare på området i sydöstra Spanien, den perfekta golfdestinationen. Här i sydösta Spanien, alldeles intill medelhavet ligger de vackra, vita sandstränderna som gett området dess namn, Costa Blanca. Dessutom är det både lätt och smidigt att ta sig hit, många av de stora flygbolagen flyger direkt, flera gånger i veckan till Alicantes internationella flyplats (ALC). Sedan att flygplasten ligger knappa milen utanför centrala Alicante, gör det lätt för att ta sig vidare, oavsett om man föredrar, hyrbil, transfer eller taxi.

Costa Blanca betyder den vita kusten på spanska och området har fått sitt namn efter just sina vita stränder. Området har antagligen Spaniens bästa klimat, här råder mer än 320 soldagar per år och medeltemperatur på ca 20 grader. Runt Costa Blanca och Valencia regionen finns en uppsjö av trevliga anläggningar med hotell och golfbanor, mysiga städer men även mycket historia, kultur. Sammantaget är området fullt med mängder av sevärdheter och vacker natur.

Golf året om

För oss golfspelare är detta den perfekta golfdestinationen, med underbart klimat året om och mildra vintrar som bjuder på perfekt golfväder i kortärmat och solgalsögon när det är som kallast hemma i Sverige. Som ett resultat av detta finns det ett drygt trettiotal erkända, fina och välskötta golfbanor. Däremot är inte alla lika kända, vissa av dem är internationellt kända med gästspel av Eurpatouren medans andra är lite mer av en doldis, ovasett har vi besökt dem alla och listat våra favoriter;

Alenda Golf

Bonalba Golf

Font del Llop Golf

La Finca Golf

Las Colinas Golf & CC

Las Ramblas Golf

Villamartin Golf

Villaitana Golf 

Genom ovan länkar hittar du mer information om våra favoritbanor i området runt Costa Blanca och deras trevliga hotell.