Offertförfrågan

Resereportage från franska rivieran

Besök på franska rivieran och spel på golfbanorna i närområdet.

Stefans resereportage från franska rivieran

Hastigt och lustigt blev jag och sambon utan bostad då vår lägenhet ska totalrenoveras. Vad passar bättre då än en roadtrip till franska rivieran och besöka några av våra anläggningar där? Sagt och gjort – jag och Amelie (som min sambo heter) packade bilen full och satte oss bakom ratten. Runt 215mil (enkelväg) ska vi beta av och det gick mycket bättre än förväntat. Senast jag gjorde denna resa var jag själv bakom ratten och det underlättar såklart ofantligt när vi är två som delar på körningen och den andra kan slumra till för några timmar. Vi lämnade Varberg med tuppen och bilresan flöt på bra genom södra Sverige, Danmark och när det var dags att stanna för natten hade vi redan tagit oss till södra Tyskland, några mil norr om Mulhouse. Efter andra dagen mötte vi vår slutdestination La Favière på franska rivieran runt kl 16h00 på eftermiddagen. Väl framme satte vi oss i ordning och tog en sväng förbi den lokala livsmedelsaffären och avslutade kvällen med en kortare cykelstrapats längst med havet till grannbyn Le Lavandou och var sitt glas vin (franskt och lokalproducerat såklart).

Första dagens spel blev på favoritbanan

Första dagens spel blev på en av mina favoritbanor här nere, L´esterel Golf och Garriage Domaine de l´esterel som alltid bjuder på ett glatt och varmt välkomnande. Golfbanan är designad av Robert Trent Jones Sr (vilket jag besökte senast 2017) och ligger i närheten av St Tropez. Banan är inte så lång men kantas av pinjeträd och smala korridorer och vissa av hålen kräver lite tankeverksamhet innan man svingar loss. Banan – var som vanligt i mycket bra kondition och vi bjöds på strålande försommarväder med 23* och klarblå himmel.

Spel på franska rivieran och besök i St Tropez.

Efter avslutad golf stack vi ned till St Tropez och deras hamn för att avnjuta en god lunch. Snacka om att det finns stora, lyxiga och fantastiska båtar här…Vissa har tom egna besättningsmän och personal ombord!

Utflykter

Nu spelade vi inte golf varje dag utan passade på att njuta av vädret, strosa runt och bara koppla av – medan jag under andra dagar arbetade härifrån. Under de golffria och lediga dagarna passade vi på att utnyttja närheten till havet och den fina långa sandstranden med sol och bad, ge oss ut på olika utflykter samt njuta av det franska köket.

Vi hann med mer än bara golf, här njuter vi av vädret och utnyttjar närheten till den långa sandstranden och havet.

Då det var första besöket för Amelie och jag har varit här nere sedan ibörjan av 90-talet hade jag mycket att visa henne såklart! Under en eftermiddag besökte vi Bormes les Mimosas – en bergsby grundad på 1100-talet och bjuder på många mysiga och trånga gränder där det finns gott om små affärer, utställningar och restauranger. Vi hann också med ett besök till för vad ”vi” här nere kallar för lilla Venedig, men heter egentligen Port Grimud. Staden som påminner mycket om Venedig med hur staden är uppbyggd och sina gondoler och mysiga gränder och barer.

Mer golf och utflykt till Port Grimud.

Spel på ”hemmabanan” och rivierans nr1

Andra dagens spel blev på vår ”hemmabana” och närmast belägna golfklubb, Golf de Valcros. Ännu en kortare och mer teknisk golfbana men ack så trevlig och i helt utomordentlig kondition, mkt roligt att spela här igen😊Under våra 14 dagar på plats så passade vi även på att ha lite semester under semestern och besökte vår lyxigaste anläggning nere på franska rivieran Terre Blanche. Vilket ställe, vilken anläggning – går inte att beskriva med ord, större än Monaco och andas superlyx vart man än tittar. Här bor man i stugor, hus eller villor. Anläggningen har två 18 håls banor – varav den ena, Le Riou (som vi spelade) bara är öppen för hotellgäster och medlemmar. Här spelas årligen damernas Europatourkval. Den andra banan heter Le Château och spelas längre än Le Riou.

Under vår resa till franska rivieran hann jag även med lite jobb mellan varven och beachen såklart!

Anläggningen erbjuder även ett modernt och häftigt träningsområde med Albatros Golf Performance Center och innehåller allt från utslagsmattor under tak med launchmonitors, gräsområde, studios, shop, puttinggreener både inne -och utomhus samt gym. Detta är som sagt den modernaste och finaste träningsanläggningen som jag någonsin besökt! Anläggningen innehåller även ett Spa om 3200m2 och innehåller allt man kan önska sig och totalt finns här 3 restauranger, vinkällare och barer.

Mer golf innan avfärd hemåt

För sista dagens spel bar det av till Barbaroux Golf Hotel & Spa och spel på deras underhållande och trevliga golfbana Barbaroux Golf. Golfbanan spelas ganska lång med en del taktiska bitar men också några hål som är nåbara för en möjlig birdie eller två😊 Ytterligare en dag med försommarväder och klarblå himmel och en golfbana i kanonskick – vilket paradis den franska rivieran är och som nås så enkelt för oss nordbor här i Sverige!

Vid pennan / Stefan