Offertförfrågan

Golfresa till La Gomera

Utsikt från Hotel Jardin Tecina på lilla ön La Gomera utanför Teneriffa.

Här kommer trevlig läsning och sammanfattning av våra gäster Lennart, Inger, Jeanette och Stefan som varit och besökt ön La Gomera utanför Teneriffa. Under deras vecka bodde de på underbara Hotel Jardin Tecina och spelade golf på anläggningens golfbana Tecina Golf

Golfresa till La Gomera

Trots hög risk för covidsmitta på Teneriffa, så begav vi oss iväg från Landvetter Göteborg. Vi valde Lufthansa via Frankfurt, eftersom bra direktflyg saknades. Det tar lite längre tid tyvärr. Golfturen valde ett bra strandnära och mysigt litet hotell i Los Cristianos på södra Teneriffa, vilket gav oss en skön vilodag före avresan med Fred Olsen Express färja till La Gomera. Munskydd var obligatoriskt överallt, men efterföljdes lite dåligt av turisterna. Bättre blev det på La Gomera, så vi kände oss trygga för coronan. Alla respekterade smittorisken och bar munskydd.

 

Hotel Jardin Tecina på La Gomera.

La Gomera är en fantastisk ö med mycket natur och väder – sol vid kusten och ibland dis, dimma och regn på mitten av ön. Dessutom finns det ett hotell Jardin Tecina med golfbana av mycket hög kvalité! För oss var det bokat en lägenhet med balkong och havsutsikt. Så varje morgon vaknade vi till soluppgången kl.08.00 och på kvällen fick vi en otrolig solnedgång kl. 18.30 på balkongen.

 

Tecina Golf på La Gomera är en riktigt trevlig bana.

Hotellet har både en frukost och middag med ett stort utbud av mat. Ingen kan gå besviken därifrån. Det var aldrig aktuellt att äta lunch. De lokalt odlade söta bananerna, som fanns fritt överallt, räckte gott och väl. Hotellets minibuss körde oss till golfklubben, om man inte ville ta en härlig kort promenad. Det är viktigt att ha en bokad starttid, ty banan är fullbokad varje dag. Det finns bra golfklubbor att hyra. Tyvärr kan man inte förboka dessa.

 

La Gomera är en fantastisk ö med mycket natur och väder.

20 minuter för din starttid körs du upp till första tee, om du inte hyr golfbil. Sedan börjar en fantastisk vandring neråt hål för hål. Banan har 18 variationsrika golfhål, där flera hål är otroligt spännande att spela. Greenerna är mycket bra och snabba. Fairways är relativt breda men ofta lutande mot havet. Utsikten är hela tiden hänförande. Vi spelade 4 rundor och kan tänka oss spela fler gånger.

 

Golfbanan har ett antal golfhål, som man aldrig glömmer!

Vi har starka intryck från hotellet med sin välplanerade miljö. Golfbanan har ett antal golfhål, som du aldrig glömmer. Dessutom hyrde vi bil en dag och upplevde öns varierande natur och väder. Vi var nöjda med den avslutande övernattningen i Los Cristianos före hemresan på ett bra hotell. Men vi vill se fler golfbanor i andra länder. En dröm är naturligtvis Belek, men vi vill nog vänta till lite längre fram.

Hela resan planerades på ett föredömligt sätt av Golfturen. Allt var till belåtenhet.

Lennart, Inger, Jeanette och Stefan Johansson

Jönköping