Offertförfrågan

Kundintervju – 5 snabba från Benidorm

Sofie puttar för birdie på Villaitana Golf Resort.

Vi ringde upp Sofie – som nyligen besökt Villaitana utanför Alicante ihop med Fredrik. Villaitana Golf Resort är en mycket spännande och mäktig golfresort där arkitekturen efterliknar en spansk Medelhavsby. Hotellet har fina faciliteter flera olika poolområden på totalt 5 000 kvadratmeter, bland annat en konstgjord beach mitt på anläggningen. Här finns också gym, tennisbanor, padelbanor, enorma konferensytor, fotbollsplaner och mycket mer. Villaitana är för golfare, men såklart även för sol & badgäster som dras till Benidorm under sommarmånaderna.

Välkommen hem Sofie – Hur var er resa som helhet till Villaitana med Golfturen?

Mycket bra. Bra uppstyrt, trevligt hotell och bra golf.

Hur upplever ni att det var att resa i dessa Covid-19-tider?

Helt okej. Mest lite oro för att man inte fyllt i rätt papper och skulle sakna nån QRkod i spanien. Men det hela var inte så krångligt . Vi vande oss vid munskydd på inomhus och det var aldrig några incidenter kring det varken på planet, resan eller hotellet.

Vad har du för tips till våra resenärer som funderar eller ska åka till Villaitana eller rent av på en golfresa för första gången?

Vi förväntade oss nog lite mer av maten på hotellet. Vårt tips är att någon eller några dagar ta sig till Benidorm (10min) för en mer kulinarisk upplevelse och bredare utbud. Frukosten var mycket bra, perfekt start på dagen och mycket trevlig personal som helhet på anläggningen – de var hjälpsamma och vänliga. Vid en längre vistelse hade vi sett att ta oss till en lokal affär i närheten för att inhandla lite dryck och tugg till golfbagen.

De två banorna erbjöd två skilda golfutmaningar. En trevlig och lättspelad par 72 som bjöd på trevlig golf och en ”korthålsbana” som tvingade fram precision med järnen i en kuperad och lite mer utmanande bana.

Nyttjade ni anläggnings Spa eller besökte ni Benidorm?

Vi hann inte med Spa´t men vi spelade padel på anläggningens banor. Vi hade lite oflyt med en hel del regn våra två första dagar så det blev bara Benidorm en gång för oss. Men det var mycket mysigt. Vi kollade på fotboll på en bar vid stranden, och hittade sedan en riktigt bra restaurang i utkanten av gamla stan.

Vad står härnäst på ”Bucketlisten”, vart skulle du vilja åka på nästa golfresa om du själv fick drömma iväg?

Att resa igen snart! Vi åker gärna till Spanien igen och varför inte testa Portugal.
En bucketlist-punkt för mig skulle vara att åka på en golfresa som bjuder på golfspel och träning en hel vecka. Gärna i grupp med lite tävlingar och möjlighet att få träna med pro på plats.

Avslutningsvis vad gjorde starkast intryck under ert besök i Benidorm?

Jag skulle nog säga att helheten gjorde det starkaste intrycket, att alla delar bidrog till att göra resan och upplevelsen så positiv och bra.

Tack för pratstunden Sofie och välkommen åter!