Offertförfrågan

Kommande golfresor med hänsyn av Covid-19

Flygplansvinge SAS i luften

Vad gäller för kommande golfresor med hänsyn av Covid-19

Vi på Golfturen tar fortsatt spridningen av Coronaviruset på största allvar och vi följer aktivt händelseutvecklingen för att kunna ge bästa service och support! Golfturen följer UD:s rekommendationer och avrådan ihop med Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen samt paketreselagen.

Här nedan hittar du frågor och svar på de vanligaste frågorna just nu.

Vad gäller om UD inför avrådan för resor till min kommande destination?

Vid oundvikliga och extraordinära omständigheter på resmålet som påverkar resan väsentligt har en resenär rätt att avboka resan utan avbokningsavgift. I och med att UD avråder föreligger en sådan omständighet. Resenärer som ska resa till någon av de regioner som omfattas av UD:s avrådan har därmed rätt att avboka samt få återbetalning av hela resans pris. Som regel har resenärer rätt att avboka resor kostnadsfritt på grund av UD:s avrådan, inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller ordinarie avbokningsvillkor.

Om UD avråder utresor till länder – flyttas och ombokas resorna till nya datum, eller avbokas resorna som ligger 14 dagar framåt i tiden. Vid avbokning får du som kund full återbetalning av din golfresa. Under rådande omständigheter kommer återbetalning ske inom 2-6 veckor.

När en avrådan upphört, och för resor som ligger längre fram i tiden än 14 dagar kommer golfresorna att genomföras som planerat och ordinarie av- och ombokningsregler gäller, vid eventuell avbokning utanför UD:s avrådan gäller Golfturens ordinarie Resevillkor.

Jag har en inbokad golfresa och är orolig för ev. en kommande våg, vad gäller?

För att en resenär ska ha rätt att avboka krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som den aktuella resan genomförs. Eftersom en avrådan kommer att tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert och görs med mycket god motivering som grund, kan man INTE avboka en resa som ligger långt fram i tiden. Att stänga och avråda är svårt, men att ta bort en avrådan är ännu tuffare och kräver ännu mer kontroll och uppdatering av ett land och destination, dvs när avrådan hävs så är det helt OK att resa. Om avresan ligger längre fram i tiden eller perioden än utanför gällande avrådan gäller ordinarie avbokningsregler.

Vi förlitar oss på experternas utlåtande och följer UD:s rekommendationer om vilka länder som de avråder resor till. Finns det ingen avrådan från UD gäller våra ordinarie resevillkor och avbokningsavgifter. Du kan när som helst avboka din golfresa enligt våra resevillkor, vidare information om våra resevillkor och avgifter (3.2.1) hittar du genom att klicka här.

Vilket skydd och ansvar har ni som resebyrå för oss som resenärer och hur vet vi att vi kan räkna med er hjälp om något inträffar under resans gång?

Golfturen har en ställd resegaranti för sin verksamhet hos Kammarkollegiet. Att vi ordnat med resegaranti innebär att du som resenär ska ha ett ekonomiskt skydd om din resa blir inställd eller avbruten på grund av att din reseaktör hamnat på obestånd. Golfturen har ett reserverat miljonbelopp som är satt till Kammarkollegiet och finns för att försäkra våra resenärer att vi har ekonomiska resurser för att få hem våra resenärer. Resegarantin gäller endast om du har bokat minst två olika resetjänster (exempelvis boende och flyg tillsammans).

Läs Golfturens Resevillkor.

Vi finns här för dig och oss når du alltid via telefon, mail och chatt på vardagar
kl 09.00 – 16.00 (Lunchstängt 12.00 – 13.00).
033 – 323 20 20 | info@golfturen.se

Välkomna!