Offertförfrågan

Kundintervju Spanien

Första hålet på Levantebanan på Villaitana Golf Resort spelas mot Benidorms skyline

Meliá Villaitana Golf Resort hittar vi knappt 4o minuter norr om Alicantes flygplats, i området runt Benidorm. Resortens arkitektur efterliknar en spansk Medelhavsby och är uppbyggd som en miniatyrstad och liknar historiska byggnader i närområdet. Här ryms inte mindre än två hotell, ett Meliá hotell och ett The Level som är deras femstjärniga hotellalternativ. Sammanlagt finns här 455 rum – så här finns det gott om valmöjligheter när det gäller olika rumskategorier.

Vi ringde upp Eva för att höra hur hon med familj har det på sin golfresa. Hur fungerar det på resorten och hur upplever dom att semestra under rådande pandemi?

Hej Eva
Vad roligt att du vill ställa upp på en intervju, hur har ni det?

Jotack vi har det bara bra, just nu ligger vi vid poolen och tar oss en drink efter avslutad golf. Under veckan har vi som oftast haft blå himmel och mellan 25 till 28 grader varmt – så här njuter vi av soligt väder och bra golf😊

Är detta er första golfresa eller har ni varit iväg tidigare?

Detta är vår första bokade golfresa där vi fått hjälp med alla bitarna och det har fungerat perfekt! Vi har vid ett flertal tillfällen besökt Spanien ihop med våra golfbagar, främst runt Alicante och Costa del Sol.

Hur har ni det på Villaitana Golf Resort?

Resorten är jättefin och det känns säkert och tryggt att semestra här. Anläggningen har det lugnare med gäster så vi har blivit uppgraderade till The Level (Resortens 5 stjärniga hotell) och njuter av anläggningens bekvämligheter. I och med uppgraderingen har vi haft eftermiddagsfika och fruktfat vid poolen och under några timmar om kvällarna har vi erbjudits fri bar. Med starttider på förmiddagen har vi kunnat tillbringa tid vid poolen efter avslutad golf, tyvärr har vi inte kunnat njuta av landets goda glass ihop med poolhänget då poolbaren har fått hållas stängd.

I övrigt hör vi mest spansktalande gäster, en del tyskar och några få skandinaver. Hotellet är välstädat och har uppdaterade rutiner för både rum – och restauranghantering och personalen är väldigt trevlig och tillmötesgående.

Går ni mellan hotell och golfbanan eller hur tar ni er där emellan?

På Villaitana är det gångavstånd mellan hotellets reception och golfbanan men beroende på var ditt rum ligger (resorten är som sagt var som en miniatyrstad) kan det vara en bit att gå. Under de dagar vi använde golfbil så körde vi golfbagarna till hotellet innan vi återlämnade golfbilarna. Hotellet erbjuder även Shuttleservice med deras limousine-golfbil och kör mellan hotellet och golfbanan.

Vad tycker ni om golfbanorna?

Banorna är omväxlande och trevliga och kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Levante som är anläggningens mästerskapsbana är både trevlig och utmanande och bjuder in till rolig golf. Banan är i kanonskick med jämna greener och bra rull, tyvärr är fairwaybunkrarna lite dåligt skötta just nu men som helhet är det toppen! Anläggningens andra bana, Poniente är också den kortare banan (Par 62). Poniente är en mer teknisk bana och mer kuperad än Levante men oerhört trevlig att spela. Vid spel på Poniente ingår golfbil och blir ett skönt avbrott från Levante.

Hur är det med träningsområden?

Anläggningen har en mindre puttgreen som är placerad mellan hotellet och golfbanan, nedanför klubbhuset finns en stor puttgreen där man även kan slå lite kortare inspel samt en bra driving range.

Benidorm ligger nedanför kullarna och nås med en kortare taxiresa, utnyttjade ni närheten till staden?

Nej, det har vi inte gjort. När vi väl bestämde oss för att åka så sa vi att vi kommer tillbringa veckan på resorten och inte utsätta oss för onödiga risker. På resorten finns det ett flertal restauranger och barer samt olika poolområden så vi har allt vi kan önska oss. Under veckan öppnade ytterligare en restaurang (Italienaren) vilket var ett trevligt tillskott. Vi bär munskydd när vi rör oss inne och runt omkring på anläggningen men givetvis behöver vi inte använda dessa när vi ligger vid poolen, sitter till bords eller spelar golf. Vid frukostbuffén använder vi våra munskydd och även handskar när vi tar till oss mat och det finns gott om handsprit utplacerat runtomkring på resorten.

Jonas som hjälpte oss med resan, bokade in oss på SAS+ vilket har varit mycket bra med Fast Track (snabbare och smidigare passage genom säkerhetskontrollen) och att vi fick kliva ombord sist och komma först ut ur planet.

Vad står på Bucketlisten, vart går nästa golfresa?

Från början var vår inbokade golfresa till Costa Navarino men vi kom aldrig iväg pga rådande pandemi och valde då istället Villaitana Golf Resort. Självklart finns Greklands bästa och kanske till och med en av Europas bästa golfanläggningar kvar på Bucketlist. Sydafrika är också en dröm, att kunna förena golf, storstad ihop med safari och vinprovning – det ser vi framemot😊

Tack för pratstunden Eva och trevlig hemresa!

Se deras bilder på #akigolftravel

Eva Bjergestam | Kils Gk | 23 hcp