Offertförfrågan

Studiebesök i Spanien

Sedan UD hävt avrådan för resor till Spanien bestämde vi att någon av oss på kontoret skulle besöka landet. Vi ville uppleva – allt! Vi ville testa på registreringen, flygplatsen, kontrollerna och ta pulsen på destinationen vad det gäller ansiktsmask, restauranger, hotell samt strosa runt på gatorna och självklart spela golf! Jag (Stefan) besökte Barcelona under några dagar i mitten av augusti och här kan du läsa mer om mitt besök.

I samma veva som jag bokade mina flygbiljetter damp det ned ett mejl ifrån flygbolaget med information om att jag behövde fylla i ett säkerhetsdokument om min hemadress, besöksadress, information om resan och dess längd. Det tog kanske en kvart för mig att fylla i alla uppgifter och gav mig en Qr-kod i mobilen. Detta är mycket bättre och lättare att göra medans jag hade alla uppgifter framför mig än att fylla i dessa 7-8 sidor på flygplatsen. När det var fixat gick jag även in på UD App:en Resklar och fyllde i av -och hemresedatum samt besöksadress via deras ”Anmäl dig till svensklistan”.

Efter ett snabbesök på det lokala apoteket var jag nu 25st munskydd rikare och väl förbered för att ge mig ut i världen och besöka hotell och golfbanor i Spanien.

Väl framme på Landvetter var det lätt att hitta parkeringsplats på behagligt avstånd, nu på med munskyddet och in genom entrén. Det kändes konstigt och stort inne på flygplatsen, lite med folk, de flesta affärerna, kioskerna och barerna var stängda och en ovanlig känsla med munskyddet. Säkerhetskontrollerna gick snabbt och var sig likt från föregående resor, det som skiljde sig mest var avståndet mellan oss personer samt det obligatoriska desinfektionsmedel stationerna. Direkt efter säkerhetskontrollerna fanns Pressbyrån öppen och även Espresso House var öppet, vilket var skönt för lite förtäring innan avfärd.

Planet var ungefär halvfullt och vi blev omplacerade av personalen för att fördela vikten och utrymmena rätt. Under flygresan – där vi också hade på oss munskydden gick som en dans och det fanns även mat och dryck att njuta av och under resan och när man blir serverad behöver man självklart inte bära munskydd.

Touchdown på spansk mark och allt flöt på väldigt smidigt, den infraröda kameran som skannar av din temp. märkte jag inte ens av och med min Qr-kod var det bara att visa upp mobilen och snubbla vidare till mitt bagage. 

Transfern gick smidigt och jag och chauffören diskuterade såklart covid-19 och alla siffror fram och tillbaka samt landets åtgärder och rutiner. Framme på hotellet mötes jag av trevlig personal som tog emot mig och det krävdes något mer spetsade öron för att höra genom munskyddet, men det flöt på bra och när jag väl stängde hotelldörren kunde jag ta av mig munskyddet – som snabbt hamnade i papperskorgen! Skönt och värdefullt att ha flera munskydd och kunna byta med jämna mellanrum.

Väckarklockan ringde tidigt och det blev inte många timmars sömn men jag var taggad för dagen med besök och spel på Lumine (numera Infinitum) Golf Club och deras BeachClub samt tre hotell utöver mitt egna som jag bodde på, Hotel Monica.

I restaurangen serverades jag en stängd frukostbuffé, vilket innebär att en kallskänka håller i tallriken och jag pekandes berättar på min sida om plexiglaset vad jag önskar till frukost. Detta kändes både säkert och proffsigt och fram till att jag satt mig till bords bär man sitt munskydd. Kaffet som vi hämtade själva – hamnade jag i lite osynk med och glömde munskyddet när det var dags för påtår och det märktes av övriga gäster, som med stora ögon tittade på mig och tänkte antagligen – Shit, vilken viking!

Efter god frukost och inga fler komplikationer väntade transfern som tog mig de ca 15 minuterna till Lumine Golf Club, där mötte Jennie (svensktalande) upp mig och hälsade mig välkommen. Jennie ihop med klubbens Pro visade runt mig på anläggningen och jag fick se deras båda klubbhus, träningsfaciliteter och 45 trevliga hål. Efter rundvisningen var det dags för mig att ta mig ann golfbanan, som jag visste sedan innan är en trevlig upplevelse och jag instämmer till fullo!!! Det blev 9 hål på Hills – och 9 hål på Lakes course, vid golfspel och allt idrottande behövs inte munskydd bäras. Vi hann även med en specialvisning av Ruins – som är anläggningens trevliga 9-hålare och klart värda att spelas – perfekt för att spela på någon av resdagarna.   

Med ett sista hjärta (läs bortslagen boll) ritandes på scorekortet var det dags för lunch ihop med Jennie – som passade på att beställa in en Katalansk specialitet ”Pan con tomate”. Förrätten består av rostat färskt bröd med olivolja och sedan tar du och skrapar vitlök och tomat på brödet innan du lägger över den mycket goda, lufttorkade spansk skinkan och detta ihop med den kalla ölen – smakade fantastiskt.  

När vi ändå är inne på maten så tänkte jag ta några rader för att beskriva hur det fungerar på plats. När du går på restaurang har du ditt munskydd på dig tills du blir placerad till bords, dvs när du väl sitter ned får du lov att ta av dig ditt munskydd. För det andra finns det inga menyer, utan här gäller trottoarpratare och/eller Qr-kod som du läser av med hjälp av din mobil – för att landa på restaurangens hemsida och meny. Bestick, tallrikar och servetter placeras ut med hjälp av verktyg för att minimera den fysiska kontakten samt om tex en flaska vin beställs in till bordet – så är det en och samma servitör som får lov att röra flaskan för att hälla upp och servera vinet, ingen annan!

Efter avslutad lunch och uppfriskande dusch stod Lumines fina Beachclub på agendan och nås snabbt och enkelt efter bara några minuters transfer från golfklubben. Lumine Beachclub ligger som ni förstår vid havet och är en privat club och endast öppen för Lumines gäster och medlemmar. Inträde till Beachcluben är inkluderad i din greenfee, dvs har du betalt greenfee för dagen har du fri tillgång till området under samma dag. Önskar du besöka området en spelfri dag går detta också bra men inträdet kostar då 25€. Med snabba steg tog vi oss ner för trapporna och områdets 7 pooler, 3 restauranger och privata strandremsa – helt underbart! Här finns verkligen allt och gott om solgoa platser för återkoppling och svalkande dopp – efter ännu en fantastisk golfdag på Lumine. Beachcluben är öppen mellan juni fram till mitten av september och Lumine Golf är klart värt ett sommarbesök för magiskt pool & strandhäng i kombination med deras golf!

Efter Beachcluben väntade besök av tre hotell som vi oftast använder när vi bokar Lumine Golf. De tre hotellen ligger runt omkring Cambrils och Salou och har mellan 10 – 15 min transfer till golfklubben. Vi började med att besöka det helt nyrenoverade hotellet ”First Olympus Palace” som ligger i centrala Salou. Hotellet är som sagt var helt nyrenoverat och har med sitt fina läge, närhet till både bad, stad och golf. Hotellet drivs av en medelålders engelsman som säger att de främst satsar på par med utflugna barn. Hotellet erbjuder en stor och fin pool i markplan med tillhörande trädgård samt en fantastisk pool på takterrassen. Här finns en trevlig och rymlig bar ihop med tillhörande lounge grupperingar med skön musik och gung. Taket eller ”nattklubben” är öppen fram till 02:00 på nätterna och här finns det gott om utrymmen ihop med musiken som spelas på lagom hög nivå för att välkomna samtal. För de gäster som inte bor på hotellet finns det separata hissar för åtkomst direkt ifrån receptionen. Tyvärr är hotellet stängt just nu men de hoppas öppna igen under våren 2021. Stängningen beror på dålig beläggning ihop med covid-19 och ägaren som är engelsk – satsar framförallt på turister från sitt hemland. Tyvärr har inte de kunnat komma i år så därav valde hotellet att stänga i början av juli.

Dags för nästa besök och efter en kort biltur hittar vi en ledig parkeringsplats. Hotellet ”Hotel Regente Aragón” är ett familjeägt hotell och erbjuder intill hotellet även två restauranger, varav den ena med stjärna i Michelinguiden. Hotellet ligger centralt i Salou och endast några hundra meter ifrån havet och strandpromenaden. Som gäst på Hotel Regente Aragón kommer du bli bortskämd med deras underbara service, trevliga och fräscha rum samt härliga takpool – som är öppet mer eller mindre året om. Under tiden som jag blir rund visad i hotellet, både ser och hör jag deras nya rutiner efter covid-19. Och det är som ägarinnan säger – de har inte råd att misslyckas utan behöver göra sitt absolut bästa för att förhindra smittspridningen. Varje rum städas, desinfekteras och plomberas innan det är redo för att ta emot gäster, handdukar slängs och tvättas efter användning och speciellt utsätta ställen som tex fjärrkontroll, handtag mm desinfekteras och placeras i engångsplatspåsar. Innan en ny gäst kommer till ett hotellrum vädras rummet under minst 12 timmar.

Efter några minuter når vi Cambrils och “Hotel Sol Port Cambrils” och detta hotell ligger lite längre upp ifrån stranden än de tidigare hotellen jag besökt. Hotellet känns större än de tidigare hotellen och erbjuder gott om sällskapsrum och konferenssalar. Rummen är trevliga, fräscha och de har samma städ – och mat rutiner som de andra hotellen. Hotellchefen är en mycket trevlig man som bl.a påstår att de blandar den bästa Moijiton i hela Spanien här, och hemligheten är deras kubanska bartender. Vi slår oss ned på uteserveringen för att snacka lite om allt möjligt och efter några minuter kliver ett band fram och börjar spela på sina instrument och river av några gamla klassiker. Och där någonstans kom drinken in och Ja, den smakade fantastiskt! Innan vi skiljs åt får jag välja om jag vill ha 45 eller 50 minuter på mig för att duscha och byta om innan vi ses på en av stadens inne restauranger. Jag väljer det senare alternativet och går de 200 – 300 meter hem, till Hotel Monica.

Klockan ringer strax innan kl 06:00 och efter bara några minuter står jag nere vid receptionen redo för att checka ut. Den trevliga personalen hade förberett en frukostlåda till mig då frukosten ännu inte öppnat för dagen.

Transfern stod och väntade på mig utanför entrén och det var Christoffer som mötte upp mig, vi hade setts tidigare. Lumines chaufförer arbetar även som Caddymasters på klubben vilket jag uppskattade och roligt att vara tjenis med någon redan efter första dagen, detta gör att man känner sig ännu mera välkommen på Lumine Golf.

Tack för allt Lumine Golf och Hotel Monica – hoppas vi ses snart igen!
Och ja, jag kommer definitivt komma tillbaka under en av sommarmånaderna framöver, när Beachcluben är öppen
😊