Offertförfrågan

Luddes WOW resa!

Äntligen fick jag själv uppleva Garden Route, Western Cape, George, Knysna och Kapstaden igen!

Visst har jag varit på plats innan – men det var några år sedan och innan jag givits förmånen att
boka dessa upplevelser för många av er kunder.
-Feedbacken är densamma från mig som från Er som varit på plats: WOW!

Att starta inflygningen mot Kapstaden och skymta deras platta berg från himlen lämnar ingen oberörd. De många timmarna i luften är väl spenderade i väntan på ytterligare ett äventyr och fantastiskt minne för livet.
-Det känns i hela kroppen att detta är något annat än bara en resa – det är breathtaking!

Tänk er 27 grader varmt och häng med i min egen berättelse… Efter en smidig passkontroll, möttes jag av varmt och härligt väder. Min chaufför var på plats för att ta mig ner mot Centrala Kapstaden och Waterfront. En ganska kort resa på ca 25 minuter från flygplatsen.
Samtidigt som jag såklart längtar efter en snabbdusch känner jag att jag har energi nog för att checka in och direkt ge mig ut för att njuta av pulsen och känslan av att äntligen vara framme. Allt i en kuliss av the Table Mountain och en underbart värmande sol.

Tyvärr hinner jag denna gång bara spendera denna eftermiddag och kväll i Kapstaden, innan det är dags att redan morgonen kliva upp tidigt och ta mig an The Garden route.
Jag ska styra en hyrbil österut mot nästa häftiga wow upplevelse; Fancourt – The No1 Golfresort i Afrika – om inte i hela världen?!

Men det är imorgon och jag har bestämt att ge mig själv valuta för varenda minut i Kapstaden först och det gör jag. Utgångsläget från härliga Victoria & Alfred hotell som är mitt hem detta första dygn är perfekt.
Härligt sorl av turism och lokalbefolkning i glad atmosfär och det slår mig direkt att jag kommer långt med de Rand jag växlat in – även om detta är high end Waterfront så är det billigt, både att shoppa och äta (och kanske ta en ankomst öl) 😉

Efter detta möter jag upp med vår Agent-team på plats. Warren, Nikola och Adam från Explore More travel. Efter alla år vi arbetat ihop har vårt samarbete givit mig en enorm trygghet att erbjuda detta resmål, deras otroliga service ger mig självförtroende att våga hävda att, alla våra kunder får precis den upplevelse och resa de förväntar sig.
Det är såklart ett kärt återseende med teamet och en mycket trevlig middag och helkväll.

Service och rum på Victoria & Alfred Hotel är top of the top – det finns som alltid ännu mer exklusiva alternativ för att bo här – men detta är perfekt på alla sätt.

Nästa morgon sätter jag mig i hyrbilen och ger mig av mot Garden Route. Jag svischar förbi Valarna utanför Hermanus, False Bay och vidare in på The Garden route.
Landskapet är mer kuperat och blir grönare ju längre österut man kommer, även om jag har drygt fyra timmar framför mig så är det ännu en härlig tur på perfekta vägar i lagom tempo.

Halvvägs får vi sakta in lite för en Babian längs vägrenen – jag tar det som ett tecken på att det nog är dags för en kaffe och snack – varför inte lite Biltong… (lokalt torkat kött).

11:15 framme på Fancourt.

AKI Golftravel - Fancourt

Snabb rundtur längs Montagu och Outeniqua-banorna samt hotellets spa och rum, nytt wow! Snabb lunch och sen en shuttle med golfbil till THE LINKS. En lätt känsla av Links-starstruckness slår mig när jag peggar upp på första tee och möts av min Caddie och en härlig herre som serverar ett litet glas whisky.
Jag lyckades göra par på hål 1 och med nöd och näppe även ett par på hål 2 efter en strålande chipp en-putt. Men i matchen mot Warren var jag ändå 2 ner…

Men vad gjorde det?! Jag har nog aldrig slagit fler konstiga slag eller orkeslösa tee shots och samtidigt varit så lycklig. Energinivån efter 2 långa dygn (och en sen kväll i Kapstaden) tog nog kanske ut sin rätt.

Men efter 9 hål hittar vi ”the Halfway house” … Här byter man vårt skandinaviska ”en snabb varmkorv och kaffe” mot en grillad filé, lätt sallad och iskall lager innan man tar sig an hål 10. Yep, det ingår också…

Den lyriska känslan av lite ny energi (och förhoppningsvis vändning i matchen) dröjde dock till hål 11, där jag hittade spelet och träffar 5 fairways och greener i rad innan ett irriterande vattenbesök på hål 17 som kostade mig matchen. Men det kanske också var bra, för vipps kunde jag ju ge back tee en chans på hål 18, fram med drivern…
Från denna tee är det en carry på 267 m fram till fairway. Man kan säga att det kostade en boll… Jag harklade mig, gjorde par på boll nr 2 (från vanlig/gul tee). Efter rundan kramade jag om både Warren och min caddie och tackade för en av mina häftigaste golfupplevelser i mitt liv, för att sedan bjuda på en öl till min sydafrikanske vän och vinnare.

Efter golfen var det dags för afrikansk sång och ett test av det som i mitt tycke, Sydafrika gör snäppet bättre än de flesta andra länder i världen, The Wine.
Jag måste säga att till och med en skäggig IPA-kille som jag, blev jag lite hänförd av detta och efter provningen kunde jag inte annat än att njuta av denna atmosfär och äta middag med ett (eller 2) glas rött innan det var dags att slumra in med ett nytt berg och en häftig solnedgång som kuliss.

Ny dag och ny tidig morgon, ny kustlinje bort mot Knysna, en pärla i lite sömnig kuststad/by. Här finns framförallt 2 otroligt fina banor – Pezula Golf och Simola Golf. Framförallt Pezula erbjuder ett hotell och känsla som man gärna hade vaknat upp till varje morgon resten av sitt liv. (Ja, även här)
Man har på denna golfresort lite närmre till civilisation och häftiga små restauranger och barer i Knysna, allt nu med havet framför näsan, jag behöver inte säga att jag hade velat stanna även här?!

Men time is a waistin’, så det var dags att väcka sinnena igen med ett snabbt dopp vid Victoria Bay och sedan full fart mot Gondwana game lodge -Big 5 Safari.

Om resten av mina dagar varit hänförande så är dessa vilda djur, detta boende och känslan att vara någonstans helt på djurens villkor helt oförglömligt.

Boende på Safarilodge inkluderar all mat och två safariturer med en tracker / dygn.
Ni kan storyn nu om att ”mitt enda complaint var att jag inte stannade längre” Men herregud – vem ska då kunna berätta och ge resten av Er alla chansen att få uppleva detta?!

Jag lovar att både ditt och mitt nästa besök blir lika innehållsrikt, men det blir längre – och jag ser fram emot att få ge även Er kunder dessa upplevelser och minnen för livet!

Med stort hjärta för Afrika, samt enorm tacksamhet att få ha upplevt allt detta!

// Ludde

För att prata Sydafrika med Ludde ring honom på tfn: 033 323 20 20 eller maila honom ludvig@akigolftravel.se