Offertförfrågan

AKI Golftravel rekar Costa Blanca

Jens på AKI Golftravel - Costa Almeria

För att vara uppdaterade på våra olika resmål åker vi med jämna mellanrum på studieresor för att ordentligt känna av hotell och golfbanor, ja destinationen i stort.

Jag (Jens) startade denna resa 23/1 från Landvetter och flygresan gick till Alicante som ligger på Spaniens östkust, långt söderut. Vinter i Sverige och vinter i Spanien, men vilken skillnad! Costa Blanca är känt för att bjuda bra väder under vintern, en av anledningarna till att så många skandinaver övervintrar här. Men jag hade verkligen tur och det var kortärmat för det mesta mitt på dagarna men ganska kyliga mornar och kvällar.

Font del Llop Golf Club

Jag startade min resa med att besöka Font del Llop Golf som ligger cirka 30 minuter från Alicantes flygplats inåt landet. Banan öppnade 2010 och ligger i en dalgång som tidigare brukats för bland annat jakt. Ja en del av klubbhuset är faktiskt en gammal jaktstuga, som nu såklart är upprustad och anpassad. Banan är väldigt utmanande men tekniska hål och på många ställen svårträffade fairways och greener. Missar du fairway och ruff är du illa ute. En mycket gästvänligt anläggning som är väl värd en utflykt men ta med ett par extra bollar!

Vidare till Alicante Golf och Alicante Golf Hotel

Anläggningen ligger i utkanten av Alicante, norrut, vid Playa San Juan. Även om du inte bor och spelar mitt i Alicante så är det ändå en ”city-anläggning” där du har nära till allt. Banan, stranden, shopping, restauranger, flygplatsen och lokala transportmedel. Hotellet ligger vid 18:e green och 100 meter från klubbhuset.

Det är ett bra hotell med faciliteter som pool ute, padelbana, restaurang, bar, ett nytt Spa och parkeringsgarage. Golfbanan intill är en flack bana med mycket vatten och generösa fairways. Golfbil ingår alltid i din greenfee, inte för att den är tuff att gå utan för att det är väldigt långt mellan vissa hål. För att vara januari var banan i bra skick, även om det gula Bermudagräset drar ner den visuella upplevelsen. Bra övningsområden nära första tee samt en mycket trevlig restaurang i klubbhuset. Golfshopen har de tyvärr placerat i källaren vilket känns mörkt och tråkigt, men personalen med Marifé i spetsen är mycket trevlig!

Las Colinas – en toppbana på Costa Blanca

Jag drar mig vidare söderut, passerar Torrevieja och anländer till Las Colinas som är en av de banor i området som rankas högst, ja faktist topp 20 i Spanien och topp 100 i hela Europa. Så här kan man absolut förvänta sig en bana i toppklass, och det stämmer. Banor bredvid som Campoamor, Las Ramblas och Villamartin har helt klart fallit i skymundan sedan Colinas öppnade, banan håller helt enkelt högre klass.

Området banan ligger på är otroligt stort och det byggs nya villor och lägenhetskomplex överallt och när du kör in genom grindarna och tror du är framme har du en bra bit upp till klubbhuset, som även det håller på att byggas ut. Här är det bortsett från alla byggen ordning och reda på allt. Personalen har bra koll, restaurangen är trevlig och banan är bra, även i lågsäsong! Som förväntat kräver banan en del då många greener är väl in-bunkrade och svåråtkomliga. Från gul tee är banan ganska normallång men tekniska partier och snabba greener gör att den ändå är svårscorad.

Här på Las Colinas kan du bo i antingen lägenheter eller villor för upp till 8 personer. Alla alternativ håller bra klass men man skall vara medveten om att boendealternativen ligger en bra bit från klubbhuset, inget avstånd man går med bagen på ryggen utan man använder den shuttlebuss som finns tillgänglig eller om man har en egen hyrbil. Alternativet finns även att hyra roadbuggies vilket betyder att du kan ta golfbilen till och från din lägenhet eller Villa, förutsätter att du då även vill spela din golf med golfbil. Det finns en liten livsmedelsbutik vid klubbhuset som har det mest nödvändiga och i klubbhuset kan man äta både frukost, lunch och middag om man önskar. Den sushirestaurang som finns i klubbhuset måste testas om man gillar sushi, jag tyckte den var superbra!
Gillar man tennis och padel finns banor att hyra på anläggningen.

Fortsättning följer…

//Jens Grafström