Offertförfrågan

Rekresa – Ludvigs besök i Portugal

Jag lämnade Göteborg för avresa från Kastrup tidigt morgon –  om än en tidig sväng så innebär TAP’s direktflight från Köpenhamn att jag stod på OITAVOS Dunes första Tee redan 11:15 samma dag.

Efter en lagom bra start så hittade jag fairway och lyckades hänga i några puttar för att vara A/S efter 12… Matchen mot irländske Scott förlorades dock på underbara hål 16 så att jag sedan kunde följa upp med ett lim på 17 och flaggträff/tap-in birdie på 18. Bäst när det (inte) gäller.
Men vad gör väl det – en ära att få bjuda på en öl på Oitavos underbara terrass med golfbanan och de storslagna havsvyerna som kuliss.

Vidare tog vi svängen om Cascais, Estoril in till Lissabon – våra välkända hotellalternativ Quinta Da Marinha, Estoril Palacio och Penha Longa står sig fortfarande som absoluta toppalternativ härute. Cascais är otroligt mysigt och det vimlar av trevligheter överallt – förutom att man har en ny golfbana inom ca 20 minuter nästan åt vilket håll man än vänder sig (Estoril Golf, Belas Golf, Oitavos Dunes, Quinta Da Marinha, Penha Longa och Quinta da Beloura).

Vår bas för denna resa som Portugals Turistråd anordnade var annars läckra Dom Pedro Hotell, right in the middle av Lissabon. En storstad jag inte riktigt fått uppleva på så här nära håll innan. Man slås av vyerna, broarna, hur kuperat det är (ja inne i stan) och de helt enormt trevliga människorna. På håll är detta verkligen San Francisco – och väl där, ännu trevligare. Mittemellan alla möten och rundturer hann jag med halvön söder om staden för besök på Aroeira och 18 hål. Det är alltid trevlig och känns långt från storstan även om det bara tar ca 30 minuter från centrum. Jag snirklade mig runt denna trevliga men lite tighta bana (med min driverprecision mätt) helt ok.

Vidare därifrån upp mot fantastiska Praia Del Rey, Westcliffs och Royal Obidos innan jag spenderade sista natten med våra vänner på Dolce CampoReal Lisboa. Jag älskar ju att inspirera och sälja upplevelser – och jag vill hävda att vartenda stop på denna tripp är fantastiskt i sig. Alla som kan måste svinga längs med denna underbara kust minst en gång i livet.

Ring mig – jag hittar här! 😉

 

Ludvig AKI Golftravel
033-444 218 | ludvig@akigolftravel.se